Karl Entoni Tauns (Foto: AFP)
Karl Entoni Tauns (Foto: AFP)

NBA PREDLOZZI: Tauns na misiji, Indijana ne može da izdrži Vrelinu

Vreme čitanja: 5min | sub. 23.10.21. | 18:42

Nema odmora u NBA ligi, večeras nove poslastice za kladioce

Ono šta je najbolje kod NBA lige je da najjača košarkaška liga na svetu ne dozvoljava nikakvu pauzu. Utakmice se smenjuju iz dana u dan, a jako je malo vremena za neke veće analize poraza. Jednostavno, naučiš lekciju i ideš dalje jer te već sutra ili za dva-tri dana čeka nova utakmica. I tako sve vreme. Nekome se to ne sviđa baš previše i smatra da je ritam prezahtevan, ali sve to ima svojih čari.

Tako je ovih 10 utakmica od juče već arhivirano, a cela liga se okreće novim mečevima. No, naravno da treba zapamtiti da je Nikola Jokić odigrao odličnu utakmicu, da su Kevin Durant i Lonzo Bol upisali tripl-dabl, da je Spenser Dinvidi pokazao da će biti veliko pojačanje Vošingtonu ili da je Rudi Gober u prve dve utakmice sezone ukupno imao 41 skok. Ako zbog ničega drugog, to treba zapamtiti radi naših tiketa, a imamo mi i par saveta za tikete šta se tiče večerašnjih NBA mečeva. Igra ih se 8, a mi u prvi plan guramo tri utakmice.

Izabrane vesti

MINESOTA TIMBERVULVS - NJU ORLEANS PELIKANS

Mnogi će reći da je ovo derbi za 12. ili 13. poziciju na Zapadu, ali s time se sigurno neće složiti niko iz ove dve ekipe jer se i jedni i drugi nadaju da će uloviti barem 10. mesto i nastup u plej-in turniru. Iako oba tima imaju svoje probleme, isto tako je jasno da i Vukovi i Pelikani imaju dosta talenta u svojim redovima i njihove želje nisu toliko nemoguće. No, pitanje je koliko će uspeti da taj talent iskoriste, a realno bi ove sezone oba tima morala napraviti napredak u odnosu na prošlu.

Iako utakmica protiv Hjustona nije neko merilo jer su Roketsi u stvaranju potpuno nove ekipe, Minesota je u prvom meču sezone pokazala dosta bolju igru nego lani. Karl-Entoni Tauns je izgledao dobro, a priključili su mu se i Entoni Edvards i DiAnđelo Rasel, a kada su ta tri igrača u dobroj formi, onda se Minesote moraju bojati i jače ekipe od Hjustona ili Nju Orleansa. Šta se Pelikansa tiče, oni su izgubili i od Filadelfije i od Čikaga, ali opravdati se mogu jer Zajon Vilijamson nije igrao u tim mečevima. No, veći im je problem činjenica da su odbrane protivnika u ovim situacijama koncentrisane na Brendona Ingrama, a kad se on zaustavi Nju Orleans bez Zajona jednostavno nema pravu moć za odgovor. S obzirom kako izgleda, odnosno koliko kila ima viška, nekako nam se čini da bi Pelikansi ove sezone mogli imati više problema nego Timbervulsi.

Prognoza za klađenje: Karl-Entoni Tauns, više poena. Margina je 25,5, kvota 1,85. Napisali smo da ne treba utakmica protiv Hjustona da bude neko merilo, ali ipak treba spomenuti da je u njoj Tauns postigao 30 poena u 29 minuta. Utisak je da bi mogao imati odličnu sezonu jer je jasno istakao u intervjuima pre sezone da je potpuno koncetrisan na košarku za razliku od prošle sezone kada je bio dosta potresen zbog smrti majke i još nekoliko rođaka od virusa korona. Tauns bi mogao biti na misiji jer ima dosta toga da dokaže, a Nju Orleans je dobra ekipa za dokazivanje. Jonas Valančijunas nema noge za čuvanje Taunsa i na spoljnim i na unutrašnjim pozicijama i Tauns bi to itekako mogao da iskoristi.

INDIJANA PEJSERS - MAJAMI HIT

Zanimalo nas je kako će Indijana igrati pod novim trenerom Rikom Karlajlom, a odgovor smo odmah dobili na početku sezone - i ako i dalje imaju problema s povredama, Pejsersi igraju jako dobro. Doduše, izgubili su prve dve utakmice ove sezone, od Šarlota za 'pola koša', a istom razlikom ih je pobedio i Vašington s time da se u tom meču igrao i produžetak.

Odlično je sezonu otvorio i Majami koji je potpuno uništio Milvoki u svojoj prvoj utakmici koja je na kraju završila s 42 poena razlike. Hit je u toj utakmici sve rešio u prvoj četvrtini, kasnije su održavali i povećavali prednost, ali treba biti iskren i reći kako su se Baksi prilično rano predali u toj utakmici u kojoj su imali problema s povredama.

Prognoza za klađenje: Pobeda Majamija, kvota 1,60. Mogla bi ovo biti jako zanimljiva utakmica, a glavni razlog zbog koejg verujemo u slavlje Hita je činjenica da su Pejsersi sigurno puno umorniji jer su protiv Vizardsa igrali sinoć, a rekli smo da je ta utakmica 'išla' u produžetak. Iako se nekome može činiti da tih dodatnih 5 minuta nije puno da bi zbog toga neka ekipa bila umornija, ali verujte da je to tako. Osim toga, Majami ima i manje problema s povredama - nema Viktora Oladipa, a pod znakom pitanja je Kajl Lauri, ali se očekuje da će on ipak igrati. Indijani nedostaju Ti-Džej Voren, Karis LeVer i Kelan Martin, a moguće je da neće igrati ni Džeremi Lemb, Džastin Holidej i Tori Kreg.

LOS ANĐELES KLIPERS - MEMFIS GRIZLIS

Klipersi su sezonu otvorili porazom protiv Golden Stejta, Memfis pobedom protiv Klivlenda, a večerašnji meč ova dva tima na papiru izgleda najzanimljiviji u celoj večeri uz dvoboj Portlanda i Finiksa.

Bilo je pitanje kako će Klipersi izgledati bez Kavaja Lenarda kojeg neće biti gotovo cele sezone, a odmah se protiv Voriorsa videlo da je Tajron Lu spreman da puno toga menja i prilagođava se pojedinoj utakmici kako bi iz svoje ekipe izvukao maksimum. Iako su Klipersi izgubili taj prvi meč, imaju zašto biti optimistični jer su pokazali da imaju dosta različitih opcija, a niko od onih koji su igrali nije razočarao. Šta se Memfisa tiče, Klivlend nije neka ekipa zbog koje bi se bilo ko puno uzbuđivao, ali jasno su Grizliji u toj utakmici pokazali da su opet spremni na jurišanje na plej-of.

Prognoza za klađenje: Jedinica na Kliperse. Takođe je kvota 1,60. Moramo priznati da nemamo neko logično objašnenje za ovo, samo osećaj da će Klipersi večeras nadigrati Grizlije. Memfis odgovara Klipersima jer će Stiven Adams igrati dosta minuta, a to znači da tim iz Los Anđelesa može odgovoriti na to s držanjem Ivice Zupca na parketu. Hrvatski centar je dobar kad igra protiv klasičnih 'petica', problem mu stvaraju niske petorke. Tajron Lu će večeras računati i na Nikolasa Batuma kojeg nije bilo u prvom meču, a osim Kavaja Lenarda nedostaje još Serž Ibaka. Kod Memfisa je povređen Dilon Bruks.

NBA

Subota

23.55: (3,70) Klivlend (14,0) Atlanta (1,35)

01.00: (2,60) Indijana (13,0) Majami (1,60)

01.30: (2,60) Toronto (13,0) Dalas (1,60)

02.00: (1,30) Čikago (15,0) Detroit (4,00)

02.00: (1,40) Minesota (14,0) Nju Orleans (3,35)

02.30: (3,70) San Antonio (14,0) Milvoki (1,35)

04.00: (1,75) Portland (12,5) Finiks (2,30)

04.30: (1,60) LA Klipers (13,0) Memfis (2,60)

*** Kvote su podložne promenama

Piše: Emir FULURIJA


tagovi

NBA ligapredlozi za kladjenjepredlozzi

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara