Najnovije vesti
Vesti Hronika
KAMIONDŽIJA U HRVATSKOJ USMRTIO MAJKU I DVA SINA IZ SRBIJE Prvi rezultati istrage pokazuju da je VOZIO PRBRZO, izgubio kontrolu i uleteo u suprotnu traku

KAMIONDŽIJA U HRVATSKOJ USMRTIO MAJKU I DVA SINA IZ SRBIJE Prvi rezultati istrage pokazuju da je VOZIO PRBRZO, izgubio kontrolu i uleteo u suprotnu traku

Neprimerena brzina kretanja bosandskog državljanina Armina B, vozača kamiona, uzrok je stravičnog sudara koji se dogodio juče oko 15.10 sati na auto-putu kod Okučana, a u kojoj je život izgubila tročlana porodica iz Srbije.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Kamion uleteo u drugu traku pa usmrtio troje Srba Foto: 24sata.hr / Facebook
Kamion uleteo u drugu traku pa usmrtio troje Srba

Policijski uviđaj je potrajao do kasno u noć. Vozač kamiona je uhapšen na licu mesta, a protiv njega je podneta krivična prijava zbog izazivanja saobraćajne nezgode sa smrtnim ishodom, zbog čega mu preti višegodišnja kazna zatvora. Danas se očekuje njegovo saslušanje.

Prema krivičnoj prijavi, Armin je u 15.10 vozio kamion s prikolicom koja služi za prevoz automobila. Vezinu cožnje, kako je utvrđeno, nije prilagodio uslovima vožnje, u vreme kada ke put bio klizav. Iz tog razloga je u jednom trenutku prešao na suprotnu stranu puta, a tad mu je u susret naišao "reno" kojim je upravljao D. P. (38), a sa kim su u automobilu bili, prema nezvaničnim saznanjima, majka (57) i brat (35).

Pročitajte još

Kamion je prvo udario u zaštitnu ogradu, a onda je zadnjim delom zakačio prednji deo "renoa". kako je nastavio da se kreće nekontrolisano, udario je i zadnji deo automobila.

Votač je podvrgnut alkotestu, a rezultati se i dalje čekaju. Daljom istragom takođe treba da se utvrdi da li je u vreme nesreće koristio mobilni telefon.

Tela preminulih poslata su na obdukciju, gde će se, između ostalog, utvrditi i da li je D. P. bio pod uticajem alkohola.