Gradonačelnik Novog Pazara Biševac obišao pravoslavno groblje 1Foto: S. Župljanin

Čelnici novopazarske lokalne samouprave, gradonačelnik Nihat Biševac i njegov zamenik Igor Novović danas su obišli pravoslavno groblje Šestovo, na kojem je juče otkriveno da je oštećeno ili porušeno sedam nadgrobnih spomenika.

Oni su o događaju, koji je juče uznemirio građane Novog Pazara, razgovarali sa starešinama Petrove i crkve Svetog Nikole, Tomislavom Milenkovićem i Slobodanom Đorićem. Sagovornici su izrazili žaljenje zbog ovog vandalskog čina, ali i uverenje da će nadležni organi brzo rasvetliti ovaj slučaj i počinioce privesti pravdi. Rečeno je da će gradska uprava finansirati obnovu oštećenih i porušenih spomenika.

Policijska uprava u Novom Pazaru još se nije oglasila ovim povodom. Nezvanično, za rušenje i oštećenje nadgrobnih spomenika krivi su, za sada, nepoznati počinilac ili više njih, jer se na spomenicima vide tragovi blatnjava obuće. Istraga treba da utvrdi sve šinjenice ovog vandalskog čina.

Vernici su juče ujutru na groblju Šestovo primetili 2 oštećena spomenika i o tome obavestili policiju, koja je odmah izašla na lice mesta i obavila uviđaj. U toku uviđaja primećeno je da je još 5 nadgrobnih obeležja oštećeno ili porušeno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari