Foto: Reuters
Foto: Reuters

Takmičenje koje prija Zvezdi - 10 uzastopnih mečeva bez poraza u Ligi Evrope

Vreme čitanja: 2min | sub. 23.10.21. | 13:20

Crveno-beli remijem sa Midtjilandom nastavili fantastičan niz

Nije Crvena Zvezda blistala u Herningu, bacio je Midtjiland na velike muke, ali je ono najbitnije ostvarila – vratila se u Beograd neporažena, uzdignute glave, sačuvala lidersku poziciju u grupi i napravila veliki iskorak ka nokaut fazi. Pride i potvrdila koliko joj Liga Evrope zapravo prija. Koliko se petom uzastopnom sezonom u nekom od kontinentalnih takmičenja odomaćila u evropskom društvu.

Godine iskustva igranja sa najmoćnijim timovima u Evropi, pa i teški, ubedljivi porazi od Pari Sen Žermena, Bajerna, Totenhema samo su je očvrsnuli i od nje napravili tvrd orah. Nesalomiv. U prilog tome govori i podatak da je utakmica u Herningu bila deseta uzastopna na kojoj crveno-beli nisu poraženi u Ligi Evrope.

Izabrane vesti

Poslednji poraz u drugom po kvalitetu evropskom takmičenju ekipa Dejana Stankovića je doživela na startu prošlogodišnje grupne faze, u prvom kolu na gostovanju Hofenhajmu. Od tada na ovamo nijedan od rivala nije uspeo da baci srpskog šampiona na kolena, a Zvezda je u tim mečevima ostvarila učinak od pet pobeda i pet remija.

Niz je krenuo sa tri uzastopna trijumfa u prošlogodišnjoj grupnoj fazi (Gent 2:1, 2:0; Slovan 5:1), nakon čega su usledila četiri remija. Dva u grupnoj fazi, oba bez golova (Hofenhajm, Slovan), a potom još dva u dvomeču šesnaestine finala sa Milanom (2:2, 1:1).

Iako je bila ravnopravan rival slavnom italijanskom timu, na osnovu pravila gola u gostima morala je da mu pruži ruku i završi takmičenje, ali je ove sezone, posle neuspelih kvalifikacija za Ligu šampiona uspela da se još jednom plasira u Ligu Evrope i seriju nastavi uzastopnim trijumfima nad Bragom (2:1) i Ludogorecom (1:0), na koji je u četvrtak nakalemila remi sa Midtjilandom (1:1).

Priliku da nastavi niz imaće za 12 dana sa istim rivalom na svom terenu.


tagovi

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara