Siniša Mihajlović (©AFP)
Siniša Mihajlović (©AFP)

Subota u Seriji A: Mihajlović želi da pokloni Bolonji pobedu nad Milanom posle 20 godina

Vreme čitanja: 6min | sub. 23.10.21. | 12:28

Rosoneri silno desetkovani stižu na Dal'Aru

Najvažniji meč današnjeg programa u Seriji A se igra na Dal’Ari između Bolonje i Milana. Na strani Milana je tradicija i statistika, ali je tim Stefana Piolija prilično oslabljen i Bolonja Siniše Mihajlovića sa novom formacijskom postavom, koja je dala dobre rezultate protiv Lacija i Udinezea, se nada rušenju tabua koji traje dve decenije.

U Ređo Emiliji, Sasuolo predvođen našim Filipom Đuričićem dočekuje Veneciju osokoljenu pobedom nad Fjorentinom prošlog ponedeljka. U Salernu, Stefano Kolantuono debituje na klupi Salernitane u Seriji A protiv Empolija.

Izabrane vesti

BOLONJA - MILAN (20.45)

Bolonja ne zna za pobedu protiv Milana na Dal’Ari već 20 godina: ima 11 poraza i samo četiri remija. U poslednjih 11 mečeva u Seriji A, u Bolonji i u Milanu, Bolonjezi su samo jednom izbegli poraz. Čak i u najmračnijim vremenima Rosoneri su uspevali da uknjiže bodove u prestonici Emilije.

Upravo zbog toga se u Milanelu nadaju da desetkovani tim Stefana Piolija može da nastavi uspešno započeti šampionat. Od kada se za pobedu daju tri boda, Milan nikada nije imao na svom kontu 22 posle osam kola.

Za Stefana Piolija će današnji meč imati poseban ukus. Bolonja je tim na čijoj se klupi afirmisao u Seriji A i gde je ostao najduže do dolaska u Milanelo. Takođe, večeras će stoti put voditi Milan.

Sa nestrpljenjem očekuje okršaj sa timom Siniše Mihajlovića i Zlatan Ibrahimović. U tekućem prvenstvu još nije počeo nijedan meč od prvog minuta a nestrpljiv je da što pre zatrese mrežu premijerno u svojoj petoj deceniji života. Bolonja je među omiljenim žrtvama Ibrahimovića u Seriji A. U dresu Milana Zlatan je pet puta zatresao mrežu tima iz Emilije. Ipak, ostaće neizvesno dokraja kako će Pioli raspodeliti minutažu između Šveđanina i Žirua.

Milan dolazi u Bolonju bez čak osmorice igrača od kojih su petorica sigurni starteri (Menjan, Teo Ernandez, Kesi, Diaz i Rebić) a povređeni su i Florenci, Pelegri i Plicari.

Stefano PioliStefano Pioli

Pioli je odlučio da pruži još jednu šansu Tureu na poziciji levog beka, dok će Rade Krunić zameniti Diaza. Postojala je mogućnost da Leao igra u ulozi ofanzivnog pleja, ali je sa povredom Rebića otpala ta solucija i Potugalac će igrati na levom boku. Jedina dilema oko sastava, pored one u špicu između Ibre i Žirua, se odnosi na Kastiljeha i Salemakersa. Španac je protiv Verone u prošlom kolu pokazao na delu da još uvek može da bude koristan Pioliju.

Bolonja odavno nije startovala tako dobro sezonu na domaćem terenu, tri pobede i jedan remi. Dvanaest bodova u prvih osam kola je prosek koji obećava miran šampionat Mihajloviću, ali naš trener želi nešto više, njegova ambicija je da približi Bolonju Evropi.

Miha ima nameru da nastavi sa novom formacijskom postavkom sa tri defanzivca u poslednjoj liniji. Podsetimo, do te promene je došlo posle tri meča protiv Intera, Đenove i Empolija na kojima je Bolonja primila čak 12 golova. Protiv Lacija i Udinezea, Bolonjezi su primili samo jedan gol i to neregularan zbog čega su veoma ljuti u Kasteldeboleu.

---------------

Sve mečeve italijanske Serije A možete da gledate u direktnom prenosu na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je samo da se registrujete, a registracija je besplatna.

---------------

Prema najavama u odbrani bi trebalo da budu potvrđeni Sumaoro, Medel i Teat. Dobra vest za Mihu je da ima i sve igrače na raspolaganju sa izuzetkom Bonifacija i Kingslija.

BOLONJA (3-4-1-2): Skorupski - Soumaro, Medel, Teat - De Silvestri, Svanberg, Domingez, Hiki - Sorijano - Barou, Arnautović

MILAN (4-2-3-1): Tatarušanu - Kalabrija, Kjaer, Tomori, Bajo Ture - Benaser, Tonali - Salemakers (Kastiljeho), Krunić, Leao - Ibrahimović (Žiru)

SASUOLO - VENECIJA (18.00)

Nema sumnje da Sasuolo ima mnogo manje bodova na tabeli od onih koje je zazlužio u prvih osam kola prikazanom igrom. Malo zbog sudijskih grešaka, malo zbog izostanka sreće i pada koncentracije pojedinih igrača, Sasuolo je ostavi na dosadašnjem putu barem 4-5 bodova.

Tim Alesija Dionizija je osvojio samo četiri boda na prva četiri meča u Ređo Emliji (dva poraza, jedna pobeda i remi). Pozitivna okolnost za Dionizija bi mogao da bude pronađeni kostur tim i važni signali koji su stigli od Skamake od koga se očekuje da u ovoj sezoni napravi kvalitativni skok i od igrača koji obećava postane stub oslonca tima iz Emilije.

Imajući u vidu da Boga i dalje nije spreman za povratak na teren, najverovatnije ćemo ponovo videti trio Berardi, Đuričić, Raspadori, iza Skamake u špicu napada.

Venecija je nanizal tri utakmice bez poraza (dva remija i pobeda). Tim iz Lagune i dalje ima velike probleme u realizacijskom kontekstu, ali je blindirao sve prilaze svom golu i povratnik u Seriju A je primio samo dva gola na psolednja tri meča.

Alesio DionisiAlesio Dionisi

Paolo Zaneti je osvoji isti broj bodova kao njegov kolega Donizi, ali dok za Sasuolo možemo da kažemo da sigurno neće biti u kružooku timova u borbi za opstanak, Venecija će voditi bitku da sačuva prvoligaški status do kraja sezone.

Tim iz Veneta je stigao u Ređo Emiliju prilično oslabljen, bez šestorice igrača, uključujući i par sigurnih startera poput Aramua, Vake, Johnsena. Nije slučajno da je Zaneti na konferencijij za novinera poduvako da će meč na Mapei stadionu biti važan ispit za rezerve koje će dobiti šansu zbog izostanka startera. Golman Romero je položio ispit na debitantskom meču u dresu Venecije protiv Fjorentine i biće potvrđen između stativa i ove večeri protiv Sasuola.

Kuriozitet je da je Venecija osvojila isti broj bodova, po četiri, na gostovanjima kao i kod kuće na startu sezone.

SASUOLO (4-2-3-1): Konsilji - Toljan (Moldur), Kirikeš, Ferari, Rožerio - Fratezi, Lopez - Berardi, Đuričić, Raspadori - Skamaka

VENECIJA (4-3-3): Romero - Macoki, Kaldara, Čekaroni, Haps - Ampadu, Kijin, Buzio - Sigurdson, Anri, Okereke

SALERNITANA - EMPOLI (15.00)

Salernitana dočekuje Empoli sa novim trenerom Stefanom Kolantuonom koji je zamenio Fabricija Kastorija. Praktično, Kastoriju se ponovila ista priča kao sa Karpijem od pre par godina, suprotno svim očekivanjima je doveo Salernitanu u Seriju A, ali, kao i u Kapriju, nije uspeo da izdrži pritisak Serije A i otpušten je. Ostaja da se vidi da li će se Kastori i vratiti na klupu tima iz Salerna kao što je to bio slučaj sa Karpijem.

Kolantuono je vodio Salernitanu u Seriji B pre tri godine i poznaje dobro ambijent drugog grada po važnosti u pokrajini Kampanja. Iskusni italijanski stručnjak osim mršavog bodovnog salda zatekao je i seriju povređenih igrača. Van pogona su oba Kulibalija, Bogda, Ruđei, Kapeci i Đomber.

Prva odluka Kolantuona je promena formacijske postavke. Danas će Salernitana igrati u formaciji sa tri defanzivca u liniji a unapadu bi ispred Riberija trebalo da igraju Simi i Gondo. Podsetimo, Salernitana je sva bodove u dosadašnjem delu šampionata osvojila na svom terenu (remi sa Veronom i pobeda nad Đenovom).

Empoli igra toplo-hladno i bez sredine: ili pobeđuju ili gube o čemu svedoči skor tri pobede i pet poraza. Ekipa Andree Andreacolija se pokazala kao mnogo opasnija na gostovanjima nego na svom terenu u Toskani. Na tri utakmice u gostima, Empoli je zabeležio dva trijumfa među kojima je i istorijski protiv Juventusa.

Za razliku od Salernitane, Empoli nema velikih problema sa povređenim fudbalerima. Van stroja su samo Romanjoli i Furlan.

SALERNITANA (3-4-1-2): Belec - Aja, Standberg, Galjolo - Zortea, Kastanos (Obi), Di Takjo, Ranijeri - Riberi - Simi. Gondo

EMPOLI (4-3-2-1): Vikario - Stojanović, Toneli, Viti, Markica - Zurkovski, Riči, Bandineli - Bajrami, Henderson - Pinamonti

SERIJA A - 9. KOLO

Petak

Torino - Đenova 3:2 (2:0)

/Sanabrija 14, Pobega 31, Brekalo 77 - Destro 70, Kaisedo 81/

Sampdorija - Specija 2:1 (2:0)

/Đasi ag 15, Kandreva 36 - Verde 95/

Subota

15.00: (2,85) Salernitana (3,25) Empoli (2,70)

18.00: (1,65) Sasuolo (4,00) Venecija (5,80)

20.45: (3,45) Bolonja (3,50) Milan (2,20)

Nedelja

12.30: (1,45) Atalanta (4,70) Udineze (8,00)

15.00: (1,70) Fjorentina (3,90) Kaljari (5,50)

15.00: (3,25) Verona (3,50) Lacio (2,30)

18.00: (2,85) Roma (3,40) Napoli (2,60)

20.45: (2,25) Inter (3,50) Juventus (3,35)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

SalernitanaEmpoliBolonjaMilansasuoloVenecijaSerija A

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara