Mali i hrabri Vukan se bori sa cerebralnom paralizom - pružimo podršku za bolje sutra

Humanitarna fondacija "Budi Human" - Aleksandar Šapić prikuplja novčana sredstva za Vukana Vasiljevića (2016).

Zdravlje

Izvor: B92

Subota, 23.10.2021.

12:16

Default images

Vukan je rođen 26.07.2016. godine u Beogradu. Usled prevremenog rođenja, nedovoljno razvijenih pluća, nedostatka kiseonika, moždanog krvarenja bio je u inkubatoru i na respiratoru prvih dana svog života.

Deficit kiseonika je ostavio vidne posledice po Vukanov mozak u vidu oštećenja bele moždane mase. Pored toga, nakon rođenja Vukan je imao hemolitičku anemiju koja je za posledicu imala žuticu koja je trajala nekoliko meseci.

Dijagnostikovana mu je cerebralna paraliza.

Osim svega navedenog Vukan je imao i refluks (vraćanje hrane nakon obroka) alergiju na brojne namirnice. Imao je i strabizam koji je operisao.

Prohodao je sa dve i po godine, progovorio u približno vreme. Fina motorika mu je narušena, ali je krupna (hod) najveći problem. Povećan tonus je onemogućavao pravilan razvoj motorike.

Uz svakodnevan rad i vežbe Vukan je napredovao. Svakim danom su mu hod i držanje bolji ali je potrebno još rada da bi dostigao svoj maksimum.

Vukan je druželjubiv i komunikativan dečak. Lepo i jasno se izražava, pamti i prepričava radnje. Redovno pohađa logopedsko-defektološke tretmane. Redovno ide na hipoterapije i plivanje.

Roditelji žele da pokušaju poboljšati Vukanovo zdravstveno stanje tretmanom fetalnim matičnim ćelijama u klinici u Kijevu. Za to im je potrebna pomoć svih nas.

Sredstva su mu potrebna za tretmane matičnim ćelijama kao i za putne troškove i smeštaj.

Za Vukanovo bolje sutra! Budimo humani!

Pomozimo Vukanu!

Slanjem SMS poruke: Upišimo 1133 i pošaljimo SMS na 3030

Uplatom na dinarski račun: 160-6000001248267-30

Uplatom na devizni račun: 160600000124845160

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: