MOZZARTOVA POMOĆ NA PUNKTOVIMA ZA VAKCINACIJU – DONACIJA STIGLA I U BATUT
Foto: Promo

MOZZARTOVA POMOĆ NA PUNKTOVIMA ZA VAKCINACIJU – DONACIJA STIGLA I U BATUT

Društvo -

Direktorka Instituta Verica Jovanović: Puna posvećenost i angažovanost svih naših resursa, privukla je pažnju društveno-odgovornih kompanija koje žele da poboljšaju uslove rad

U Institutu za javno zdravlje Srbije “Dr Milan Jovanović Batut” do sada je protiv korona virusa vakcinisano više od 30.000 građana. Tokom prethodnih sedam dana vakcinu protiv COVID-19 na ovom mestu primilo je 1.200 osoba, a najveći broj primio je treću (buster) dozu. Medicinsko osoblje brzo i efikasno uspeva da sprovodi proces imunizacije, pa nema dužeg zadržavanja na puktovima, a od velike pomoći će biti i donacija kompanije Mozzart.

Pored punktova postavljeni su dodatni šatori u kojima će se vršiti vakcinacija, ali i u kojima će građani moći da se odmore odmah posle primanja cepiva. Ova Mozzartova pomoć će dodatno poboljšati uslove zaposlenima u Institutu i omogućiti da se ceo proces nesmetano odvija i kada je loše vreme.

Institut za javno zdravlje Srbije inicira i sprovodi mnogobrojne preventivne medicinske intervencije koje za cilj imaju praćenje i zaštitu zdravlja stanovništva.

Mozzart
foto: Promo

„Posebno u uslovima pandemije COVID-19, Institut je zdravstveni servis koji je orijentisan na promociju zdravstveno poželjnog ponašanja koje može da očuva zdravlje nacije. Prepoznajući javnozdravstvene potrebe stanovništva, Institut na najoptimalniji način odgovara na njih i time sprovodi svoju primarnu funkciju. Ovakva puna posvećenost i angažovanost svih resursa Instituta u pandemiji, privukla je pažnju društveno-odgovornih kompanija koje žele da doprinesu i poboljšaju uslove ambijenta u kojem se pružaju naše preventivne i dijagnostičke usluge. Ovakav vid podrške je izuzetno pozitivan jer je njen cilj stvaranje komfornijih uslova za boravak korisnika usluga tokom epidemije“, poručila je direktorka Batuta Verica Jovanović.

Od samog početka epidemije, kompanija Mozzart pruža veliku podršku zdravstvenom sistemu Srbije u borbi protiv korona virusa. Posle novčane pomoći bolnicama, nabavke respiratora, kreveta za intenzivnu negu, raznih medicinskih aparata, kao i akcije podele paketa voća medicinarima, niz donacija nastavljen je tokom ključnog perioda za suzbijanje epidemije – vakcinacije stanovništva. Na samom početku procesa, na više punktova u raznim gradovima, postavljeni su dozatori za dezinfekciju ruku.

Mozzart
foto: Promo

„Važno je da se i dalje pridržavamo svih mera protiv širenja virusa, da nosimo maske, držimo distancu. Ali, najvažnije je da što više podižemo svest o značaju vakcinacije, što smo radili kroz niz naših akcija. Uvek se trudimo da budemo podrška našim zdravstvenim radnicima i da brzo reagujemo kad god je potrebna pomoć. Verujemo da će ova donacija omogućiti još bolje uslove u Batutu“ istakao je Borjan Popović, direktor korporativnih komunikacija u Mozzartu.

Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track