Slobodan Boškan sa pomoćnicima (MN Press)
Slobodan Boškan sa pomoćnicima (MN Press)

Vojvodina pokazala pravu reakciju, prvi poraz Spartaka u sezoni

Vreme čitanja: 2min | pet. 22.10.21. | 20:57

Novosađani posle dva poraza u prvenstvu, večeras zabeležili pobedu na gostovanju – 3:1

Šampioni Srbije su preboleli dva poraza u prvenstvu i vratili se na pravi put. Odbojkaši Vojvodine su večeras upisali trijumf protiv ekipe Spartaka, koja je do sada bila najprijatnije iznenađenje. Ekipa Slobodana Boškana je dozvolila rivalu da osvoji treći set, ali je u četvrtom ponovo postavila stvari na svoje mesto - 3:1 (25:20, 25:21, 20:25, 25:20).

Subotičani su započeli domaći šampionat sa tri pobede, dok su Novosađani neplanirano doživeli dva poraza od Crvene zvezde i Partizana, uz pobedu protiv novajlije u ligi Takova. Pre tri dana je Voša u Kupu pobedila Spartak iz Ljiga i pokazala da se polako podiže i izlazi iz početne krize. A večeras je zabeležila bitnu pobedu, koja će vratiti na mesto poljuljano samopouzdanje.

Izabrane vesti

Odlično izdanje je prikazao korektor Radoslav Parapunov, koji je završio meč sa 26 postignutih poena. Od 38 lopti koje je dobio u napadu, 22 su završile na protivničkoj strani terena. Imao je tri bloka i jedan as. Bugarskog reprezentativca je pratio kapiten Stevan Simić sa 15 poena (napad 17-11, četiri bloka). Primač servisa David Mehić je zabeležio 12 poena, a dvocifreni je bio i srednji bloker Nemanja Čubrilo sa 10. Vojvodina je prilično dominantna bila u bloku, iz tog segmenta je skupila čak 16 poena, a protivnik samo pet.

U poraženom timu, koji do ovog kola nije znao za poraz, najefikasniji je bio Musa Kone sa 20 poena. Njega su odbojkaši Vojvodine večeras čak devet puta izblokirali. Nikola Žugić je bio drugi poenter ekipe (15), a Nemanja Jungić treći sa devet poena. Dobili su Subotičani treći set, ali u četvrtom nisu imali šansu da dođu do izjednačenja. Ekipa Slobodana Boškana je u tom periodu držala sve konce u rukama od prvog do poslednjeg poena.

Vojvodina je sada na skoru 2-2, dok Spartak ima učinak 3-1. U narednom kolu Novosađani dočekuju u Spensu ekipu Niša, dok tim iz Subotice ide na megdan Partizanu.



tagovi

OK VojvodinaSuper liga Srbije za odbojkaše

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara