Читај ми!

Potpisan ugovor sa Anom Rmuš, dobitnicom stana u igri "Uzmi račun i pobedi"

Dobitnica glavne nagrade u pretposlednjem izvlačenju igre "Uzmi račun i pobedi", Ana Rmuš iz Vrbasa potpisala je ugovor o vlasništvu dvoiposobnog stana u naselju Zemunske kapije. Nagradnu igru organizuje Vlada Srbije, a resorni ministar ocenjuje da je uvođenje elektronske fiskalizacije odlučujući korak u borbi protiv sive ekonomije.

Žuta koverta, koju je u sanduče ubacio njen trogodišnji sin, promenila je život samohranoj majci iz Vrbasa.

"Moram priznati da menja u potpunosti i da mi je došlo u pravo vreme s obzirom da nemam rešeno stambeno pitanje. Treba se boriti se protiv sive ekonomije. Kao pravnik znam koliko je to bitno. Uvek insistiram da dobijem fiskalni računi, a moram priznati da nisam imala nikakvih problem da i dobijem", rekla je Ana Rmuš, dobitnica stana " Uzmi račun i pobedi 2021".

Uz nove kase, već od 1. novembra fiskalni računi biće u trenutku izdavanja vidljivi i poreznicima. Zamenu fiskalnih uređaja finansira država. Prijavljivanje za subvencije traje do kraja januara, a do sada se prijavilo oko 15.600 privrednika.

"Sto evra po prodajnom mestu i dodatnih sto evra po fiskalnoj kasi. U ponedeljak ćemo već isplatiti prve subvencije, rekao sam nećemo čekati januar", ističe Siniša Mali, ministar finansija.

Sa novom fiskalizacijom u planu je i elektronska nagradna igra sa QR kodovima, a ove subote je finalno jesenje izvlačenje papirnih računa. Do sada je stiglo više od 12 i po miliona koverata.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво