0
Domaći fudbal

Nikola Vujnovic Vozdovac - Radnicki Kragujevac Superliga Srbije Septembar 18. 2021., Beograd, Srbija 18.9.2021. Belgrade Serbia foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

ZMAJEVI SLAVILI NAKON PREOKRETA: Voždovac osvojio ceo plen na teškom gostovanju u Surdulici!

Objavljeno: 22.10.21 u 18:12

Odlično izdanje izabranika Aleksandra Linte!

Od samog starta sezone, veoma je uzbudljivo na terenima širom naše zemlje. Druga utakmica 14. kola najkvalitetnijeg fudbalskog takmičenja u Srbiji, odirgana je u Surdulici.

Fudbaleri Radnika su ugostili ekipu Voždovca. Gosti sa ‘Krova‘ su opravdali ulogu favorita i nakon preokreta su ostvarili važan trijumf. Nakon nešto više od 90 minuta igre, na semaforu je pisalo 1:3.

Trener Aleksandar Linta ima razloga da bude zadovoljan rezultatom i dobrom partijom njegovih izabranika, ali i činjenicom da Nikola Vujnović blista u punom sjajnu u dresu Voždovca. Napadač iz Crne Gore je potvrdio da se nalazi u izuzetnoj formi i sedmi put ove sezone je zatresao protivničku mrežu.

Domaćin je do vođstva stigao u ranoj fazi prvog dela igre. Nekadašnji član omladinske škole Crvene zvezde, Uroš Milovanović, ponovo je opravdao poverenje Dušana Đorđevića. Mladi golgeter je savladao Miloja Prekovića u 8. minutu igre.

Posed lopte je bio prilično izjednačen i obe ekipe su bile vrlo disciplinovane u defanzivnoj liniji. Očigledno je da niko nije želeo da se u potpunosti ‘otvori’ i rizikuje. Ipak, domaći nisu dugo uspeli da sačuvaju prednost. Igrao se 24. minut, kada je iskusni Miloš Simonović savladao svog golmana i doneo izjednačenje gostujućem sastavu.

Publika nije imala priliku da vidi mnogo prilika sa obe strane igrališta, ali su Zmajevi bili značajno efikasniji u odnosu na današnjeg rivala. Ekipa sa ‘Krova‘ je bila bolja u realizaciji i završnoj fazi napada. Gosti su uspeli da rezultat u svoju korist preokrenu u 55. minutu. Spomenuti Nikola Vujnović je savladao mladog Stefana Ranđelovića.

Pokušavali su domaći da izjednače, ali fudbaleri Voždovca su iskoristili psihološku prednost i ubrzo su ponovo razočarali navijače Radnika. Konačan rezultat postavljen je u 61. minutu. Nekadašnji vezista OFK Beograda i Asterasa, Aleksandar Stanisavljević, postigao je drugi pogodak ove sezone. Stanisavljević se nalazi u odličnoj formi i pre 20 dana se upisao u strelce na utakmici protiv Spartaka u Subotici.

Ekipu Radnika već u sredu očekuje težak zadatak. Izabranci Dušana Đorđevića dočekuju Crvenu zvezdu u okviru zaostale utakmice 5. kola Superlige Srbije, a samo četiri dana kasnije putuju na gostovanje u Novom Pazaru. Voždovac će 27. oktobra odmeriti snage sa ekipom Radničkog iz Beograda, u utakmici 1/16 finala Kupa Srbije, a zatim za vikend dočekuju TSC iz Bačke Topole.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter