22. oktobar  2021. 14.34  →  19.47 | Izvor: RTV (Vesna Milanović Simičić)

Razvijanje nautičkog turizma u Apatinu

APATIN -

Kapitalni projekat u 2022. godini biće razvijanje nautičkog turizma u Srbiji, što se odnosi na izgradnju marina i pristaništa, izjavila je tokom posete opštini Apatin Tatjana Matić, ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija. Ona je dodala da Apatin ima međunarodnu marinu, koja dobro posluje, da tu ima projekata koje treba podržati, ali i one koji su nedovršeni, te da je resorno ministarstvo u prethodnom periodu opštinu podržalo sa 20.000.000 dinara, što će činiti i ubuduće za različite projekte.

video icon

Razvijanje nautičkog turizma u Srbiji u narednoj godini biće priortet, jer je po pitanju prateće infrastrukture mnogo toga urađeno, izjavila je prilikom posete opštini Apatin resorna ministarka Tatjana Matić. Ona je dodadala da će ministarstvo podržati proširenje apatinske marine, projekat "vizitorskog" centra, ali i da se treba naći rešenje za nedovršeni Velnes centar u Banji "Junaković".

matic, u, apatinu

Tatjana Matić, ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija kaže: "Nautički turizam je bio dosta zapostavljen u prethodnom periodu i naša namera je da u narednom periodu se posebno posvetimo izgradnji marina i pristaništa u Srbiji. Apatin već ima međunardno pristanište, a mi ćemo pružiti svesrdnu pomoć za proširenje ove marine i koja se pokazuje kao veoma rentabilna".

Dubravka Korać, predsednica opštine Apatin ističe: "Ono što je fokus naš to je "Vizitorski centar" na prostoru "Harčaš" čarde koja je ruinirana. Ipak, mi smo u međuvremenu uspeli da završimo projektnu dokumentaciju i da predvidimo lokaciju za taj centar koji bi bio za ovaj deo Gornjeg Podunavlja. Takođe, razgovarali smo o perspektivama "Velnes centra" u Banji Junaković i našli smo zajednički stav oko planova, a to je da je potrebno taj objekat završiti kroz privatno – javno partnerstvo".

Da se razvija domaći turizam ministarka Matić je istakla da je značajan uspeh to što je tokom ove godine bilo preko 9.000.000 noćenja u Srbiji, budući da je 2019. godine, kada nije bilo korone, ostvareno 10.000.000 noćenja.