Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:05, 22. 10. 2021.

| Društvo

Radnici Direkcije u Žitorađi 3 meseca ne primaju platu, direktor podneo ostavku

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
zitorađa
Niko od nadležnih u Žitorađi ne želi da komentariše zašto radnici 3 meseca ne dobijaju platu; Foto: Lj. M.

Iako zaposleni u JP Direkcija za izgradnju u Žitorađi tvrde da već 3 meseca nisu primili platu, zbog čega od početka nedelje obavljaju samo najosnovnije poslove, niko javno ne želi da komentariše navodni "tihi" štrajk, jer se plaše sankcija nadležnih i otkaza. Direktor tog preduzeća je u međuvremenu podneo ostavku, a predsednik Opštine kaže da potvrđuje da se radnicima duguje, ali ne tri, već dve plate i da se rešenje traži.

Direktor Direkcije Radisav Petrović koji je podneo ostavku, nakon što se javio na poziv novinara Južnih vesti, saslušao je pitanje i odmah prekinuo vezu.

Predsednik Opštine Ivan Stanojević je u SMS poruci potvrdio da radnici nisu primili platu, kako kaže, 2 meseca i da se opštinsko rukovodstvo uključilo u rešavanje problema.

Javno preduzeće Direkcija za izgradnju kasni sa isplatom dve zarade zaposlenima, a glavni problem su učestali kvarovi na mašinama koje ne mogu da rade punim kapacitetom, odnosno ostvare prihode dovoljne za isplatu zarada. Očekujem u narednih 10-ak dana da bude isplaćena jedna zarada, a najverovatnije biće isplaćena i druga. Direktor je podneo ostavku - napisao je Stanojević.

Inače, to javno preduzeće sa oko 37 radnika nema sindikat zaposlenih, ali je, kako saznajemo, grupa radnika u zahtevu koji su predali na opštinskoj pisarnici tražila da im se isplate 3 zaostale plate i putni troškovi za 4 meseca.

Ovo preduzeće je odavno zrelo za detaljnu kontrolu, radnici rade, ali za njih nema para, dok drugi zarađuju i grade. Tražimo da se ispita ono što je javna tajna, kom funkcioneru iz Žitorađe u radno vreme zaposleni u Direkciji prave kuću, rade na vinogradu i obavljaju razne poslove. Mnogi od njih te poslove obavljaju nevoljno, ali plašeći se za svoju egzistenciju i gubitak posla, ne smeju javno da pričaju o tome – tvrde pojedini zaposleni u Direkciji.

Dodaju i da u preduzeću vlada potpuni haos, da se voze neregistrovani kamioni, ali i da se, kako tvrde, mašine preduzeća često koriste da se završavaju privatni poslovi najčešće lokalnih funkcionera.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • VAR tehnolog

    19:46 // 23. 10. 2021.

    Zar nije Djilas kriv ?

  • Razocaran u vlast

    21:10 // 22. 10. 2021.

    Funkcionerima opstine sazidase kuce,garaze, obradjuju njive, podizu zasade..masine rade kod njih.na divlje uvode Kanalizaciju.sve ih SMENITI POD HITO

  • brmb

    19:00 // 22. 10. 2021.

    Aptiv trazi radnike,izvolte.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: