Darko Brašanac (©AFP)
Darko Brašanac (©AFP)

Osasuna je hit Primere, pobeda donosi deobu prvog mesta

Vreme čitanja: 2min | pet. 22.10.21. | 13:57

Tim iz Pamplone u fantastičnoj formi na startu elitne lige Španije. Granada se čupa sa začelja

Prethodne dve sezone, Granada je bila u vrhu, a Osasuna na dnu Primere, ali vremena se menjaju. Obrnuli su uloge timovi iz Pamplone i Andaluzije. Osasuna, tim za koji igra nekadašnji vezista Partizana Darko Brašanac, ima isti broj bodova kao Atletiko i Real, a u slučaju trijumfa večeras (21.00) protiv Granade izbiće na čelo tabele, zajedno sa Sosijedadom.

Bikovima je svake godine cilj opstanak, a posle tri vezane pobede u Primeri, ambicije su porasle. Osauna je prošle nedelje nanela prvi poraz u šampionatu Viljarealu. Gol odluke u finišu delo je Argentinca Čimija Avile. Bio je to njegov prvi gol ove sezone, dok je veći deo protekle bio van terena zbog povrede.

Izabrane vesti

21.00: (1,85) Osasuna (3,50) Granada (5,00)

Granada je od tima koji je igrao u Evropi, sada došao u situaciji da mora da strepi za opstanak. Pobeda protiv Sevilje (1:0) u proteklom kolu u derbiju Andaluzije zanačio je izlazak iz zone ispadanja. Bio je to prvi trijumf Granade posle osam sušnih kola.

--------------------------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

---------------------------------------

Osasuna ima ulogu favorita. Domaćin će biti lišen usluga Ramalja, dok gosti iz Andaluzije dolaze u Pamplonu bez Jana Etekija, Isma Ruiza i Duartea. Tim Darka Brašanca bolje igra u gostima. Kod kuće je samo jednom slavio na pet utakmica, i to protiv Rajo Valjekana (1:0). Fudbaleri Granade sa gostovanja su se vratili s dva boda, a postigli su samo gol za 360 minuta. Zanimljivo, jedini pogodak delo je Portugalca Domingosa Duartea na Nou Kampu protiv Barselone.

U proteklom prvenstvu u međusobnim mečevima slavile su domaće ekipe. Osasuna je u Pamploni dobila sa 3:1, a u Granadi je bilo 2:0. Tim iz Andaluzije je imao tri pobede u prethodna četiri meča protiv Bikova.

---------------------------------

Utakmice šampionata Španije možete da gledate uživo na portalu mozzartbet.com. Dovoljno je samo da budete registrovani, a registracija je besplatna.


tagovi

OsasunaPrimeraGranada

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara