Otvorena izložba Gorane Bačevac "Uncanny valley" u galeriji Novembar

U beogradskoj galeriji Novembar otvorena je izložba vizuelne umetnice Gorane Bačevac, pod nazivom “Uncanny Valley”.

Kultura

Izvor: B92

Petak, 22.10.2021.

13:27

Otvorena izložba Gorane Bačevac
Foto: Promo

Publici poznata pre svega po instalacijama u prostoru i skulpturama, Bačevac je ovoga puta predstavila i svoje slikarske radove nastale u poslednje dve godine - akvarele sa tematikom fantastičnih predela iz snova, ali i problema trenutnih međuljudskih odnosa, pa i apokaliptičnih prizora potencijalnog sveta bez ljudi:
Foto: Promo
“Neki od radova prikazuju post-apokaliptični scenario gde napuštene fabrike, prostori, eskaliraju u neprijatne scene koje izazivaju anksioznost i teskobu, dok sa druge strane imamo razmišljanja o međuljudskim odnosima podstaknuta ovim izmenjenim okolnostima u kojima svi živimo. Na kraju, tu su “pejzaži iz snova” – pusta mora, obale, planine, kao i uklapanja fantastične arhitekture u poznate ili nepoznate predele,” objašnjava kustoskinja Galerije Novembar, Ana Simona Zelenović.
Foto: Promo
Radovi su delimično inspirisani pandemijom, zbog čega se među brojnim temama izložbe izdvaja i sagledavanje mogućeg gubitka kontrole nad sistemom i mogućnost da iz toga nastane bolja budućnost za ljude i međuljudske odnose:

“Izložba Uncanny Valley otvorena je od 21.10. do 28.11. i drago nam je da smo ovoga vikenda deo Art Weekend Belgrade-a, kao i prethodnih godina, tako da ćemo imati poseban program prilagođen našem učešću u ovoj manifestaciji,” dodaje Zelenović.

Galerija Novembar napominje da je zbog propisanih mera bezbednosti broj ljudi u prostorijama ograničen, uz poštovanje fizičke distance, dezinfekciju i nošenje zaštitnih maski.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: