Najnovije vesti
Sudbine
SRPSKA GLUMICA O ALEKU BOLDVINU I TRAGEDIJI NA SNIMANJU "Samo oružar sme dati PIŠTOLJ u ruke glumcu"

SRPSKA GLUMICA O ALEKU BOLDVINU I TRAGEDIJI NA SNIMANJU "Samo oružar sme dati PIŠTOLJ u ruke glumcu"

Holivudski glumac Alek Boldvin usmrtio je koleginicu Halinu Hačins i povredio reditelja Džoela Souza na snimanju filma "Rust" nakon što je pucao iz pištolja-rekvizita, a sada se povodom ovog slučaja oglasila i srpska glumica Bojana Maljević, objasnivši kako funkcionišu stvari na filmskom setu.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Bojana Maljević, Alek Boldvin Foto: Nemanja Jovanović, Matt Agudo / Shutterstock Editorial / RAS kombo
Bojana Maljević, Alek Boldvin
Bojana Maljević
Foto: Snežana Krstić / RAS Srbija
Bojana Maljević

- Pravo oružje iz kojeg se puca u ruke glumcu sme dati samo oružar. Čak ni scenski rekviziter. Oružje nije rekvizita. Oružje je oružje. A replike oružja su rekvizita - napisala je glumica na svom Tviter nalogu.

Podsetimo, nakon što je Boldvin slučajno usmrtio koleginicu na setu, u saopštenju iz produkcije filma "Rust" ("Rđa") naveli su da je došlo do nesreće usled nepravilnog korišćenja filmskog oružja.

Kako se vidi na prvim snimcima, koje prenosi svetski mediji, do tragedije je došlo na snimanju scene u improzivonoj crkvi. Film se snima u Novom Meksiku.

Alek Boldvin
Foto: John Minchillo / Tanjug/AP
Alek Boldvin

Policija u saopštenju navodi da je prerano reći o kakvom se događaju radilo i nisu upotrebili termin nesreća, ostavljajući to istražiteljima.

Pročitajte još

Prema navodima istražitelja nemili događaj zbio se prilikom snimanja scene koja je uključivala korišćenje rekvizita vatrenog oružja, kada je došlo do ispaljivanja.