Bogdan Bogdanović (AFP)
Bogdan Bogdanović (AFP)

Bogdan pogađao trojke na startu sezone, Atlanta isprašila Dončića i Dalas (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 22.10.21. | 03:46

Srpski košarkaš bio je starter za Hokse u važnoj pobedi

Počela je sezona za Atlantu i Bogdana Bogdanovića, a srpski košarkaš može da bude vrlo zadovoljan kako je krenulo. Služile su ga trojke, a njegov tim uspeo je da nadigra Dalas i da na neki način uštopuje Luku Dončića. Više nego dovoljno za prvu utakmicu u sezoni - 113:87. Bogdan je odmah u prvoj četvrtini dao do znanja svima da su nišanske sprave nameštene, te da nema brige. Pogodio je dve trojke u dva pokušaja i nagovestio dobro veče za Hokse.

Izabrane vesti

— Asist Analiz (@AsistAnaliz) October 21, 2021

Srpski košarkaš završio je utakmicu sa 11 datih poena, od čega je gađao 3/5 za tri poena (60 odsto) i 1/3 za dva. Sve do finiša meča Bogdanović je držao 3/4 za tri, dakle nije trošio mnogo lopti. Nije išao na liniju za slobodna bacanja. Dodao je svemu tri skoka, dve asistencije i jednu ukradenu loptu. Sve to za 26 minuta u igri. Nazaslužniji za pobedu Hoksa bio je Tre Jang sa 19 poena i 14 asistencija, dok je Kem Rediš dodao 20 poena, a Džon Kolins 16.

Dončić je gađao 2/7 za tri, ukupno 6/17 iz igre. Jeste upisao 11 skokova i sedam asistencija, ali kada se gleda "plus-minus", bio je najgori u redovima Dalasa (minus 24 kada je on na parketu). Zato su pojedini potrčali da Nejta Mekmilana, trenera Atlante, nazovu prvim ko je u stanju da zaustavi Luku.

Ne može se reći da je domaćin blistao na startu, ali se posle razradio. Zaustavio je Dončića, Porzingis nije mogao da pogodi ništa, tako da je već tada moglo da se nasluti da će Maveriksi imati težak početak sezone.

Mekmilan je očigledno našao žicu svom timu, pa je čak uspeo da namesti i odbranu koja je funkcionisala jako dobro protiv jednog od najboljih napadača na svetu. U napadu su doprinos davali pod broj jedan Tre Jang, pa svi ostali. Uključivali su se Kem Rediš, Džon Kolins i Klint Kapela.

Kako je meč trajao, tako je Atlanta uspevala sve snažnije da veže čvor oko ruku Dalasa, da bi sve kulminiralo u trećoj četvrtini kada su Hoksi overili preko 20 poena prednosti na ulasku u poslednju deonicu.

Govorilo se prethodnih sedmica i meseci da Dalas nije odradio dovoljno dobar prelazni rok, da nije pružio snažnu potporu Luki Dončiću u želji da napadne prsten, a sve te priče su već u prvoj utakmici dobile neku vrstu potvrde.

Srpski košarkaš Boban Marjanović nije dobio šansu na ovoj utakmici.

Ako ovako budu igrali,ne piše se dobro Dalasu ove sezone. Sa druge strane Atlanta će biti puna samopouzdanja u narednim mečevima posle ovakvog trijumfa. Velika velika pobeda Hoksa.

NBA - rezultati

Atlanta - Dalas 113:87

/Rediš 20 - Dončić 18/

Majami - Milvoki

04.00: Golden Stejt - Los Anđeles Klipers



tagovi

Bogdan BogdanovićLuka Dončić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara