Zvezdin novi rekord na UEFA rang listi, Partizan deli 61. mesto sa Šerifom

Vreme čitanja: 2min | čet. 21.10.21. | 23:44

Za crveno-bele krucijalno važna dva naredna meča kod kuće...

Bore se Crvena zvezda i Partizan za nacionalni koeficijent, ali ništa manje nije im bitan ni onaj klupski. Jer od ličnog, klupskog koeficijenta, zavisi raspodela u šešire prilikom žrebanja. Kao što je poznato Crvena zvezda ove godine ima poslednju šansu da napravi istorijski skok na UEFA rang listi, pošto joj iz obračuna ispada svega 1.50 bodova iz sezone 2016/17 (u svakoj narednoj godini iz petogodišnjeg obračuna ispadaće mnogo, mnogo veće cifre), a slična je situacija i sa Partizanom kom se briše još manje - 0.50.

Večiti rivali su još u drugom kolu "odbranili" ono što je moralo da se odbrani (u Ligi Evrope 3.00 boda, u Ligi Konferencije 2.50) i večeras su igrali za čist ćar i napredak na listi. Nažalost, crno-beli su poraženi kod kuće od Genta (0:1) pa su ostali na 21.500. Srpski viceprvak trenutno deli 61. mesto sa Šerfiom iz Tiraspolja.

Izabrane vesti

Za razliku od najvećeg rivala Zvezda je svoj koeficijent popravila. Velika je šteta što crveno-beli nisu odneli sva tri boda iz Danske, ali i sa ovih 1:1 napravili su novi pomak na listi. Trenutno su 39. što je novi najbolji plasman kluba u njegovoj istoriji. Naravno, otkako se vrši obračun na ovaj način...

Crveno-beli na ovaj način uspešno nastavljaju borbu za višegodišnji cilj - status nosioca u svim kvalifikacionim kolima na putu do grupne faze Lige šampiona. Zvezdu u posebno dobru situaciju stavlja činjenica da će od preostala tri meča u grupnoj fazi dva igrati kod kuće - Midtjiland i Ludogorec. S dve pobede srpski predstavnik dolazi do učinka od 9.00 bodova i šanse da protiv Brage, odnosno kasnije na proleće igra za prestizanje prošlogodišnjeg rekordnog učinka od 10.00 bodova.

U tom slučaju, nema ni najmanje dileme, klub iz Ljutice Bogdana bio bi nosilac i u plej-ofu za Ligu šampiona.

NAPOMENA: Bodovi kraj kojih je crvena zvezdica nisu kumulativni. Dakle, ne sabiraju se. Primera radi, ekipa koja ispadne u plej-ofu bilo kog od tri takmičenja dobija samo 2,5 bodova. Remiji i pobede u grupnim fazama Lige Evrope i Lige konferencija računaju se za koeficijent tek pošto budu premašeni (odbranjeni) bonus bodovi (3 za LE i 2,5 za LK) dobijeni za start u takmičenju. Prva četiri polja u koloni "Liga šampiona" prazna su jer se eliminisani klubovi sele u Ligu Evrope ili Ligu konferencija i samim tim prelaze na sistem bodovanje za ta takmičenja. Od ove sezone postoje samo dva kvalifikaciona kola za Ligu Evrope.


tagovi

uefa koeficijent

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda
FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara