Hulijan Alvarez (©Reuters)
Hulijan Alvarez (©Reuters)

Derbi šampionata Argentine: River na krilima Alvareza ruši neosvojivu tvrđavu u Kordobi

Vreme čitanja: 3min | čet. 21.10.21. | 22:51

Liga profesional: Milioneri posle šest vezanih pobeda gostuju Taljeresu u meču koji bi mogao da reši pitanje šampiona u elitnoj ligi Gaučosa

Najveći meč ne samo u Argentini, nego verovatno u svetu je sudar Boke i Rivera, takozvani Superklasiko, ali ove sezone epitet najvažnijeg meča u elitnoj ligi Gaučosa mogao bi da nosi noćašnji (02.15) duel u Kordobi – Taljeres dočekuje lidera sa Monumentala u poslednjem meču 17. kola.

River nezadrživo grabi ka tituli, osam kola pre kraja Lige profesional. Boka se budi, ima šest bodova manje ed River Plejta, ali je Taljeres najbliži pratilac čete Marsela Galjarda. I posle ovog kola, slavni tim iz Buenos Ajresa ostaće na čelu, ali domaćin bi mogao, u slučaju trijumfa, da se primakne na samo bod zaostatka i učini šampionat Argentine zanimljivijim.

Izabrane vesti

Taljeres je klasična "domaćica". Kod kuće ima šest pobeda i samo jedan remi, bez poraza. Plavo-beli su kapitulirali samo dva puta ove sezone na svom stadionu Mario Alberto Kempes u Kordobi. Dobre igre i rezultati na svom terenu su najveći adut drugoplasiranog tima u Ligi profesional.

02.15: (2,95) Taljeres (3,05) River Plejt (2,55)

River igra na krilima fenomelanog mladog napadača Hulijana Alvareza koji je zaludeo evropske velikane. Pre četiri dana je postigao prvi het-trik u karijeri u gradskom derbiju Buenos Ajresa protiv San Lorenca (3:1). Milan i Inter su bacili udicu u želji da dovedu novu nadu svetskog fudbala. Njemu ugovor ističe na kraju sledeće godine i već ovog januara bi mogao da se preseli na Stari kontinent. Alvarez je sa 10 golova na čelu liste strelaca zajedno sa veteranom iz Hose Sandom iz Lanusa i Marinom Ohedom iz Godoj Kruza.

River je favorit, ali stadion u Kordobi je ove sezone neosvojiv. Jedino je Boka uspela da odoli, odigra nerešeno (0:0) na stadionu Mario Alberto Kempes.

Oba trenera moći će da izvedeu skoro najjači tim. Trener gostiju Marselo Galjardo, kome se smeši prva titula šampiona Argentine, ne može da računa samo na povređenog defanizivca Honatana Majdanu. Za domaćina zbog povrede van tima je Brazilac Giljerme Parede. Najveća opasnost za Milionere preti od Urugvajca Mihaela Santosa. On je postigao četiri gola ove sezone u prvenstvu, a tri na prethodne četiri utakmice (dve u prvenstvu i jednu u Kupu Argentine).

River u gostima iama četiri vezane pobede, ukupno pet, uz poraz i remi. River ima osam trijumfa i dva nerešena ishoda u poslednjih 10 utakmica u Argentini. Poslednji neuspeh u domaćim okvirima je ostvaren početkom avgusta u gostima protiv Godoj Kruza (1:2). Tada je bilo turbulentan period za Milionere, ispali su u četvrtfinalu Kopa Libertadores od brazilskog Atletika Mineira.

23.55: (1,65) Independijente (3,60) Sarmijento (6,00)

Osim trijumfa koji bi ih doveo na prag titule i svrgavanje s trona ljutog rivala Boke Juniors, River bi u slučaju pobede izbio na prvom mesto zbirne godišnje tabele, a ta pozicija donosi direktan plasman u Kopa Libertadors naredne sezone.

Ovi timovi nisu igrali više od dve godine. Poslednji put su odmerili snage u avgustu 2019. godine. Tada je Taljeres dobio River na Monumentalu sa 1:0. Milioneri imaju dve pobede na poslednja tri meča u Kordobi (2:0 i 1:0), a između tih duela, Taljeres je slavio protiv velikana sa čak 4:0.

ARGENTINA 1 - 17. KOLO

Utorak

Platense - Rosario Sentral 1:1 (1:1)

Union - Rasing  1:1 (0:0)

Patronato – Defensa i Hustisija 3:3 (2:2)

Sreda

Sentral Kordoba – Velez Sarsfild 1:2 (1:1)

Arsenal Sarandi - Gimnasija La Plata 0:1 (0:0)

San Lorenco - Lanus 1:3 (1:1)

Banfild - Urakan 1:4 (0:1)

Estudijantes - Atletiko Tukuman 1:1 (0:1)

Četvrtak

Boka Juniors - Godoj Kruz 2:1 (2:1)

Argentinos Juniors - Kolon u toku

Njuels Old Bojs - Aldosivi u toku

23.55: (1,65) Independijente (3,60) Sarmijento (6,00)

Petak

02.15: (2,95) Taljeres (3,05) River Plejt (2,55)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Južna AmerikaArgentina 1ArgentinaRiver PlejtTaljeres KordobaHulijan Alvarez

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara