PARTIZANU NE PRIJAJU BELGIJANCI: Crno-beli poraženi od Genta u derbiju grupe i zakomplikovali sebi put do prvog mesta! VIDEO
Foto: Starsport

liga konferencija

PARTIZANU NE PRIJAJU BELGIJANCI: Crno-beli poraženi od Genta u derbiju grupe i zakomplikovali sebi put do prvog mesta! VIDEO

Fudbal -

Fudbaleri Partizana poraženi su večeras na svom terenu od Genta sa 0:1, u meču trećeg kola Grupe B Lige konferencija.Jedini gol na meču postigao je Sven Kums u 59. minutu.

Gent je sada prvi na tabeli Grupe B sa maksimalnih devet bodova, Partizan je drugi sa šest, dok Flora i Anortozis imaju po bod. ; Prvi udarac ka golu uputila je belgijska ekipa, kada je u 16. minutu šut Lorana Depotra iz šesnaesterca otišao preko gola.

Najbolju priliku u prvom delu imao je Partizan u 21. minutu, Kvinsi Menig je uputio asistenciju u sredinu, a Rikardo Gomeš je sa ivice kaznenog prostora šutirao pored gola.

Do kraja poluvremena obe ekipe nisu uspele da dodju do konkretnije šanse, i rezultat je ostao nepromenjen.

Crno-beli su prvi zapretili u nastavku meča, Menig je ubacio loptu, a Bibras Natho je sa peterca šutirao preko gola u 54. minutu.

Zatim je usledila ofanziva gostuju, koja je krunisana golom Kumsa u 59. minutu, koji je posle kornera sam sa pet metara glavom savladao golmana Partizana Aleksandra Popovića.

Popović je u narednom minutu vrhovima prstiju odbranio šut iz slobodnog udarca Vadisa Odidja-Ofoea.

Partizan je u nastavku pokušao da dodje do izjednačenja, a najbolju priliku imao je Igor Vujačić u 87. minutu, kada je sa više od 30 metara njegov udarac zakačio golman Genta Sinan Bolat, a lopta je zatim pogodila prečku.

Utakmici na stadionu Partizana prisustvovalo je gotovo 10.000 navijača.

Ranije danas u Grupi B kiparski Anortozis i Flora iz Talina odigrali su nerešeno 2:2.

Dva tima sastaće se u Belgiji 4. novembra, u okviru četvrtog kola Grupe B Lige konferencija, dok će istog dana Flora iz Talina dočekati Anortozis.

1 / 10 Foto: Starsport

Tok meča:

Kraj meča!

90+1 minut - Nova prilika za Vujačića, ali ponovo odlična odbrana golmana Belgijanaca.

90. minut - Utakmcia je produžena za pet minuta.

87. minut - PREČKA! Sjajnim šutem sa više od 30 metara Vujačić pogađa prečku.

85. minut - Pokušavaju crno-beli na sve načine, ali nikako da stigu do mreže Belgijanca.

76. minut - Čekvetadze je uzeo loptu i uposlio De Potra, za milimetar pre njega stigao je Popović koji je opet sačuvao crno-bele.

Nacionalni koeficijenti su u fokusu ove večeri.

67. minut - Probao je glavom Šćekić posle prekida, ali daleko preko gola.

64. minut - U igri su Urošević i Pantić umesto Meniga i Obradović. Takođe, umesto Natha u igri je Jojić.

62. minut - Ponovo odlična šansa za goste, sada je probao Čekvetadze, ali Popović je odbranio nemoguće i spasao Partizan, ponovo.

61. minut - Još jedna šansa za Ođiđi Ofoea, sada iz prekida sa nekih 20 metara, ali odlična odbrana Popovića.

59. minut - GOOOOOOL - Kums se postigao gol za goste. Njegov drugi gol na ovom evropskom takmičenju.

58. minut - Ođiđi Ofoe je probao iskosa sa leve strane, skoro pa iz mrtvog ugla, ipak ugrozio je Popovića koji je lako izašao na kraj.

53. minut - Najbolja šansa za Partizan na meču. Probio je Menig po levoj strani, dodao do Natha koji je bio ne penalu i koji je probao levom nogom, ali lopta ide tik pored stative gola gostiju.

50. minut - Velika prilika za Gent, Čakvetadze je izašao sam ispred Popovića , ali je srećom loše zahvatio loptu i šutirao preko gola.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme.

Završeno je prvo poluvreme.

45. minut - Prvo poluvreme produženo je za jedan minut.

Grobari su privukli pažnju gledaoca u Humskoj.

42. minut - Dodao je Obradović do Meniga na nekih 15 metara od gola gostiju, probao je Kvinsi iz poluvoleja, ali je promašio celu loptu i šansa je propala.

33. minut - Dosta se igra mirno i bez puno šansi. Nekoliko duela na sredini terena, ali dosta disciplinovano na obe strane i bez puno rizika.

Pogledajte atmosferu na stadionu pred početak utakmice.

21. minut - Posle dosta borbe na sredini terena lopta je došla do Rikarda koji je probao šut sa ivice šensaesterca, ali tik pored leve stative ide lopta.

17. minut - Nova šansa za goste. Probao je kapiten Ođiđi Ofoe, koji je najopasniji po gol Popovića.

16. minut - Najveća šansa na meču. Probao je De Potr, posle prodora sa leve strane i lopte na penal, ali šut ide daleko preko gola.

15. minut - Bez puno dešavanja na stadionu, dosta borbe na sredini terena, ali i na tribinama.

Ovaj dvomeč biće od velike važnosti ne samo za Partizan i prvo mesto na tabeli već i za ceo srpski fudbal. Naime, crno-beli će se boriti i za nacionalni koeficijent i dva mesta u Ligi šampiona, a najveći protivnik naših kluba upravo je Belgija, odakle dolazi Gent. Moglo bi se reći dvostruka važnost ovog meča za ova tima.

5. minut - Điđi Ofoe dobio žuti karton zbog simuliranja.

3. minut - Prvi pokušaj na meču. Probali su gosti, ali lopta ide daleko preko gola.

Zanimljiva priča za Lazara Markovića.

1. minut - Utakmica je počela.

Partizan
foto: Starsport

SASTAVI:

Partizan: Popović, Obradović, Vujačić, Saničanin, Živković, Zdjelar, Šćekić, Natho, Marković Menig, Rikardo.

Gent: Bolat, Fortuna, Okumu, Ngadeu-Ngađui, Olsen, Kums, Ovusu, Čakvetaze, Ođiđa-Ofoe, Samoa, Depoitr.

Partizan
foto: Starsport

Puni samopouzdanja, crno-beli večeras u Beogradu u derbiju UEFA Lige konferencije dočekuju Gent

Fudbaleri Partizana igraju večeras derbi meč u UEFA Ligi konferencije protiv belgijskog Genta. Oba tima su pobedila u prva dva kola. Početak utakmice na stadionu u Humskoj ulici je u 21 čas (RTS 1, Arena sport). I jedni i drugi najavljuju napadački fudbal, a crno-beli se uzdaju i u veliku podršku navijača.

Svi igrači su zdravi, a od posledica virusa korona oporavili su se štoper Siniša Saničanin i talentovani levokrilni napadač Nemanja Jović.

- Pred nama je jedna od odlučujućih utakmica za evropsko proleće. Gent nam je u ovom trenutku direktan konkurent za prvu poziciju u grupi, naredna dva meča s njima dosta toga će odlučiti. Igraćemo ofanzivno i znam tim koji će početi utakmicu - najavio je Aleksandar Stanojević.

Partizan je ostvario veliki uspeh 2010. godine, kada je posle penala eliminisao najtrofejniji klub Belgije Anderleht i izborio drugo učešće u Ligi šampiona u prvom Stanojevićevom trenerskom mandatu, ali je tradicija sa belgijskim klubovima loša, jer su crno-beli bili slabiji od Standarda, Briža, Genka i Šarlroe.

- Nadamo se da ćemo prekinuti taj loš niz. Belgijanci imaju dobru ligu, dosta ulažu u fudbal. Gent je dobra ekipa, igrala je promenljivo jer je imala dosta povređenih igrača, svi osim jednog su se u međuvremenu vratili... Imaju šest-sedam visokih i snažnih napadača koje stalno rotiraju, vole da rizikuju. Mislim da ni oni ne znaju ko će im igrati u napadu.

Gent je u Beograd doputovao sa sedmoricom napadača i teško je predvideti da li će od početka na terenu biti novajlija Darko Lemajić.

- Pratili smo sve Lemajićeve mečeve, ali imaju i Depoatra, sličnog po stilu, igrači su visoki iznad 190 cm. Možda će da stavi Bezusa, eventualno Holanđanina, možda i Ođiđu Ofoa gurne napred. Stalno menjaju sastav. Ako ne krene onako kako želimo, imamo i opciju B - zaključio je Stanojević.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track