Usvojen drugi rebalans budžeta grada Vranja

Lokalne vesti - Četvrtak 21.10.2021 - 10:58

Na 59. sednici Gradskog veća kojom je predsedavao gradonačelnik dr Slobodan Milenković između ostalog usvojen je Nacrt Odluke o izmeni i dopuni odluke o budžetu grada Vranja za 2021. godinu, odnosno II rebalans budžeta, koji je obrazložio Bojan Kostić, gradski većnik.

FOTO: vranje.org.rs FOTO: vranje.org.rs

- Prihodna strana budžeta veća je za 192 miliona dinara, u odnosu na prethodni rebalans, a skoro polovina ovog povećanja odnosi se na očekivane prihode od doprinosa za uređenje građevinskog zemljišta za hotel u Vranjskoj Banji.

Od tog iznosa 50 miliona dinara  namenjeno je Vranjskoj Banji.


Sa druge strane, povećan je porez na zarade u odnosu na inicijalno planiran budžet, pored rasta zarada, preduzeća u restruktuiranju redovno izmiruju poreze na zarade
-rekao je Kostić.

Takođe, dodao je da je izdvojeno dodatnih 5 miliona dinara za razvoj pojoprivrede, odnosno za sufinansiranje nabavke opreme za poljoprivredne proizvođače, u okviru saradnje sa fondacijom Ana i Vlade Divac i Regionalnom agencijom za razvoj Pčinjskog okruga.

- Oko 80 miliona dinara naknadno je predviđeno za komunalno opremanje lokacija na kojima se grade zgrade pripadnika službi bezbednosti i Centra za vanredne situacije. Izdvajaju se sredstva za vršenje nadzora na rekonstrukciji Zdravstvenog centra i izgradnju kotlarnice na biomasu.

Zajednička aktivnost grada i Republike daje odlične rezultate. Iz budžeta grada maksimalno se podržavaju republički projekti, a s druge strane oko 220 miliona dinara su namenski transferi iz republike, s
a kojim možemo brže da realizujemo planirane projekte poput rekonstrukcije Narodnog muzeja i Zdravstvenog centra
- istakao je gradski većnik.

Takođe, naglasio je da je obezbeđeno dodatnih 40 miliona dinara za uređenje ulica u puteva u seoskim mesnim zajednicama, kao i da su  ovim rebalansom predviđena sredstva za izgradnju vodovodne mreže u selima Bresnici i Moštanici, hitnu sanaciju  zgrade Haremluka, kao i za uređenje sportskih terena u selima donji Vrtogoš  i naseljima Ledena stena i Raška.

Gradski većnici  usvojili su i Izveštaje o izvršenju budžeta grada Vranja za periode od 01.01.2021. do 30.06.2021. i od 01.01.2021. do 30.09.2021. godine.

Na današnjoj sednici veća razmatran je i prihvaćen Nacrt odluke o izradi druge izmene i dopune Generalnog urbanističkog plana Vranja,kao i Predlog rešenja o određivanju javnih parkirališta na teritoriji grada Vranja.


Takođe, usvojeni su i Nacrt odluke o izmeni i dopuni odluke o mreži javnih osnovnih škola na teritoriji grada Vranja, Pravilnik o bližim uslovima, kriterijumima, načinu i postupku za ostvarivanje prava učenika osnovnih i srednjih škola na finansijsku podršku, kao i Predlog Rešenja o o obrazovanju organizacionog odbora  za obeležavanje manifestacije „Digitalna ekspedicija-Karavan digitalnih veština, pismenosti i bezbednosti”.

 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: