Novo "ne" iz Prištine

Potpredsednik vlade tzv. Kosova i glavni pregovarač kosovskog tima u briselskom dijalogu sa Srbijom Besnik Bisljimi kaže da neće doći do formiranja ZSO.

Izvor: Kosovo online

Četvrtak, 21.10.2021.

10:06

Novo
EPA-EFE/PETRIT PRENAJ

Bisljimi je rekao da su Srbi izmanipulisani ukoliko su zbog toga i ovog puta glasali za Srpsku listu.

Bisljimi je rekao da, ukoliko je Zajednica srpskih opština dobar metod, onda to treba primeniti i na Albance u Srbiji.

"Ne može biti jednonacionalnog udruživanja. Ako zaključimo da je to najbolji modalitet, onda bi ga Srbija trebala primeniti i za Albance u Srbiji. Pokažite nam da njena briga za građane Srbije nije deo njihove matematike da Kosovo učini funkcionalnim, već je proizvod njihovog uverenja u potrebu promovisanja prava manjina, što znači da bi i oni trebalo da daju isti primer", smatra Bisljimi.

Potpredsednik Samoopredeljenja je, ocenjujući lokalne izbore održane u nedelju, rekao da odziv srpskih građana na izbore u opštinama na severu nije stvaran.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: