Vuk Rašović (©MN Press)
Vuk Rašović (©MN Press)

Saudijska Arabija: Rašovićev i Stojkovićev klub hit prvenstva, Manojlović pokrenuo Al Tai

Vreme čitanja: 3min | čet. 21.10.21. | 09:46

Novi član elite Al Fejha na iznenađujućem trećem mestu. Iskusni srpski golman prima u proseku manje od gola po meču

Šampion Saudijske Arabije iz godine u godinu je sve jači. Veliki novac je izazov za veterane koji u smiraj karijere žele da naplate fudbalsko umeće. Nekada je Kina bila obećana destinacija, a sada je ova bogata arapska zemlja preuzela primat. U ligi su čak trojica srpskih stručnjaka. Jedan je pre nekoliko dana otišao. U pitanju je Nenad Lalatović koji je smenjen na kormilu Al Batina posle loših rezultata na startu sezone.

Prošle nedelje se Vladan Milojević vratio u ovu zemlju, posle kratkotrajne epizode u AEK-u. Pokušaće Al Etifag da trgne. Tokom šampionata je iskusni Zoran Manojlović preuzeo Al Tai, a najbolje rezultate ima Vuk Rašović.

Izabrane vesti

16.55: (2,50) Al Batin (3,20) Al Fejha (2,70)

Bivši trener Partizana je hit sa Al Fejhom. Tim koji je ove sezone ušao u elitni rang je najprijatnije iznenađenje šampionata. Trenutno je treći, sa samo četiri boda manje od lidera Al Itihada. Rašović je letos doveo Vladimira Stojkovića i to se pokazalo kao pun pogodak. Nekadašnji srpski reprezentativac i bivši čuvar mreže Crvene zvezde i Partizana prima manje od gola po meču. Na sedam utakmica je šest puta vadio loptu iz mreže. Jedino Al Fateh je primio manje pogodaka od tima čiji gol brani iskusni srpski golman.

Prva zvezda Rašovićeg tima je Brazilac Ramon Lopes, strelac šest golova na sedam utakmica. On je postigao 60 odsto golova svog tima. Karioka je na poslednje tri utakmica četiri puta zatresao mreže rivala. Sa Leandreom Tavambom i Nigerijcem Odionom Igalom je na vrhu najubojitijih golgetera šampionata Saudijske Arabije.

________________________

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

_________________________

Rašović i Stojković danas (16.55) gostuju Al Batinu, klubu koji je na startu šampionata bio veoma loš, pa je ceh platio Nenad Lalatović. Al Fejha je najbolji domaćin, ima sve tri pobede, bez primljenog gola, ali u gostima druga priča, samo jedan trijumf u četiri kola. Al Fejha ima dva vezana poraza na gostujućim terenima, Bivši Lalatovićev klub je najneefikasniji u prvenstvu Saudijske Arabije. Postigao je samo pet golova na osam utakmica.

U drugom meču dana, Al Tai dočekuje Al Ahli (19.00), kralja remija, tima koji ima čak pet nerešenih ishoda u dosadašnjem toku prvenstva. Srpski stručnjak Zoran Manojlović posle titule u Alžiru sa Belouzdadom, nastavio je karijeru u Saudijskoj Arabiji i dobro mu ide. Uspeo je Al Tai da izvuče iz opasne zone, veže dve pobede, ali je prošle nedelje prekinuta dobra serija porazom od Abhe.

19.00: (3,10) Al Tai (3,30) Al Ahli (2,20)

Na klupu tima iz Džede sedi albanski stručnjak Besnik Hasi. Napad Al Ahlja i dalje predvodi Sirijac Omar Al Soma. Letos je iz Lidsa stigao makedonski reprezentativac Ezgjan Alioski, a tu je i Hrvat Filip Bradarić.


tagovi

AzijaSaudijska Arabija 1Saudijska ArabijaAl BatinAl FejhaVuk RašovićVladimir Stojković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara