Navijači Paragvaja (©Reuters)
Navijači Paragvaja (©Reuters)

Argentinac menja Argentinca na klupi Paragvaja

Vreme čitanja: 1min | čet. 21.10.21. | 02:57

Svojevremeno saigrači u reprezentaciji, ali i ljuti rivali u klubovima

Loši rezultati u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Kataru doveli su do promene selektora na klupi Paragvaja.

Crveno-beli se posle 12 kola nalaze na osmom od mogućih deset mesta južnoameričke grupe, sa svega 12 bodova.

Izabrane vesti

Iako je oktobarska serija mečeva počela remijem sa Argentinom (0:0), usledili su porazi u Čileu (0:2) i Boliviji (0:4), pa je FS Paragvaja odlučio da smeni Eduarda Beriza, koji je dvaput doveo ekipu do četvrtfinala Kopa Amerike, ali je 2019. Brazil, a ove godine Peru prošao dalje boljim izvođenjem penala.

Umesto nekadašnjeg reprezentativca Argentine i igrača River Plejta, kao i Olimpik Marselja, Selte, Kadiza... angažovan je njgov bivši saigrač u dresu Gaučosa, ali i ljuti rival na klupskom nivou zbog igranja za Boku Juniors, Giljermo Baros Skeloto.

On će selekciju Paragvaja voditi zajedno sa bratom Gustavom, a ugovore su potpisali do kraja Kopa Amerike 2024. Do kraja tekućih kvalifikacija za Mundijal u Kataru preostalo je još šest utakmica, koje će bivši trener Lanusa, Palerma, Boke Juniors i Los Anđeles Galaksija iskoristiti da se upozna sa igračima. Rivali Paragvaju biće Čile, Kolumbija, Urugvaj, Brazil, Ekvador i Peru.

Skeloto (48) je u dosadašnjoj trenerskoj karijeri dvaput bio šampion Argentine sa Bokom, dok je sa Lanusom osvojio Kopa Sudamerikanu. Videćemo koliko može sa četvrtfinalistom Svetskog prvenstva 2010. u Južnoj Africi, kada su ekipu predvodili Roke Santa Kruz, Lukas Barios, Oskar Kardozo, Justo Viljar, Edgar Bareto...


tagovi

Eduardo BerizoGiljermo Baros SkelotoParagvaj

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara