POČELO JE! Milvoki pokazao ko je šampion NBA lige: Bruklin nije pomogla ni FANSTASTIČNA PARTIJA Kevina Durenta (VIDEO)
Foto: Profimedia

NBA

POČELO JE! Milvoki pokazao ko je šampion NBA lige: Bruklin nije pomogla ni FANSTASTIČNA PARTIJA Kevina Durenta (VIDEO)

Košarka -

Odbranu titule u NBA ligi košarkaši Milvokija počeli su pobedom protiv Bruklina 127:104.

Nova, 75. sezona u najjačoj košarkaškoj ligi počela je u Milvokiju, gde su košarkaši Baksa dobili šampionske prstenove, nakon što su prošle sezone prvi put posle 50 godina osvojili titulu.

Na svakom prstenu napisan je slogan "Fear the Dear", a svaki ima po 360 dijamanata, što predstavlja broj pobeda koliko je klub ostvario pod novim vlasnicima.

Milvoki je poveo od početka utakmice, u drugoj četvrtini imao je i 19 razlike, a do kraja utakmice prednost se nije spuštala ispod sedam poena. Ekipu je predvodio Janis Adetokunbo sa 32 poena, 14 skokova i sedam asistencija.

"Ovo će ostati zauvek. Otići ćemo posle utakmice, a šampionski baner ostaće ovde zauvek. Možemo ponovo da gledamo ovu utakmicu i 2055. godine, nadam se da ćemo biti živi, a baner će i dalje biti ovde. Mi smo deo istorije. Uzbudjen sam. Ali sada idemo dalje, moramo da se koncentrišemo na to da stvaramo dobre navike, igramo dobru košarku i da to ponovimo ove godine, sledeće godine i svake godine koju ćemo igrati ovde", rekao je Adetokunbo.

Kris Midlton u pobedi je učestvovao sa 20 poena i devet skokova, a sa 20 poena utakmicu je završio i Pet Konaton. Džordan Nvora postigao je 15 poena uz šest skokova, a Džru Holidej 12 poena.

U ekipi Bruklina Kevin Durent bio je najefikasniji sa 32 poena, 11 skokova i četiri asistencije. Peti Mils postigao je 21 poen, a Džejms Harden 20 poena, osam skokova i osam asistencija.

U timu nije bilo Kajrija Irvinga koji odbija da primi vakcinu protiv korona virusa.Prema pravilima države Njujork, profesionalni sportisti koji igraju za ekipe iz Njujorka moraju biti vakcinisani protiv korona virusa ako žele da treniraju i igraju na javnim mestima.

(Kurir sport/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track