Objavljen dokument od 1.078 stranica: Osudio hiljade na smrt - optužnica za ubistvo?

Brazilski predsednik Žair Bolsonaro bi mogao da se suoči sa optužbama za ubistvo zbog svoje uloge u pandemiji koronavirusa u zemlji.

Izvor: Tanjug

Sreda, 20.10.2021.

07:14

Objavljen dokument od 1.078 stranica: Osudio hiljade na smrt - optužnica za ubistvo?
EPA-EFE/Joedson Alves

To se navodi u izveštaju istrage Senata.

Dokument od 1.078 stranica su objavili brazilski mediji, a komisija bi mogla glasati o odluci sledeće nedelje, piše Gardijan.

Dokument prikazuje poražavajuću sliku zanemarivanja, nesposobnosti i anti-naučnog poricanja za koje mnogi veruju da je definisalo odgovor Bolsonarove administracije na vanrednu situaciju u javnom zdravstvu u Brazilu gde je više od 600.000 ljudi umrlo od posledica virusa.

Bolsonarova "namerna i svesna" odluka da odloži kupovinu vakcina protiv kovid 19 nepotrebno je osudila hiljade građana na smrt, navodi se u izveštaju i dodaje da je "matematika situacije je bila jasna, što više infekcija, više smrti".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

12 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

20 h

Podeli: