Janis Adetokunbo (©AFP)
Janis Adetokunbo (©AFP)

Janis i šampioni iz Milvokija pobedom poželeli srećan početak NBA lige svima koji slave (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 20.10.21. | 04:04

Bruklin sve vreme bio u minusu – 127:104

Srećan početak NBA lige svima koji slave! Prvi meč nove sezone i odmah revolveraški okršaj nekih od najboljih igrača u ovom takmičenju.

U jednom uglu bio je šampion SAD Milvoki Baks, kojem je pripala čast da u svojoj kući preseče vrpcu za start nove sezone, predvođen Janisom Adetokunbom, dok je u drugom bio Bruklin Nets sa svojom dvojicom „bombardera“ Kevinom Durentom i Džejmsom Hardenom.

Izabrane vesti

Početak je sezone, prvi meč, premali uzorak za bilo kakvo zaključivanje, ali je Milvoki pokazao da ne spava na šampionskom lovoru, nego da je u punoj formi dočekao početak trke u kojoj će braniti trofej – 127:104 (37:25, 29:34, 31:26, 30:19).

Početnih 2:0 je bilo jedino vođstvo do kojeg je Bruklin došao na ovoj utakmici. Sve je bilo u rukama Milvokija, koji je vozio brzinom, a nekad i dve, većom od rivala. Već do kraja prve četvrtine Baksi su stigli do 19 razlike (31:19).

Druga polovine druge četvrtine je bio period najbolje igre Netsa, koji su uspeli da spuste zaostatak na samo pet poena pred kraj poluvremena. U nastavku meča, ipak, nisu mogli da nastave u tom ritmu. Milvoki je ponovo pobegao na dvocifreno rastojanje, koje je u poslednjoj deonici utakmice otišlo i na više od 20 poena prednosti.

Da je Janis Adetokunbo blistao na terenu je suvišno i reći. Odmah dabl-dabl grčkog reprezentativca – 32 poena uz 14 skokova. Pratili su ga sa po 20 poena Kris Midlton i Pat Konutin. Na drugoj strani, u taboru Bruklina, 32 poena i 11 skokova Kevina Durenta, pa 20 poena Džejmsa Hardena.

Neverovatnu utakmicu odigrao Peti Mils, koji je postigao 21 poen i to tako što je šutirao 7/7 za tri poena, dok je za dva promašio sva četiri pokušaja!



tagovi

Kevin DurantBruklin NetsJanis AdetokunboMilvoki BaksNBA ligaPati Mils

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara