„Zagledan u šumu svoga duha“ od večeras u „Haosu“ 1

Izložbom „Zagledan u šumu svoga duha“ umetnika Željka Radovića, koja se otvara večeras od 20 sati u Galeriji Haos i traje do 19. novembra, ovaj izlagački prostor nastavlja s programom u kome je akcenat na autorima, koji ne žive u prestonom gradu i koji imaju ređe priliku da publici predstave svoju umetnost.

Željko Radović, mladi kraljevački autor predstaviće se publici sa svojim crtežima šumskih pejzaža rađenih perom i tušem. Njegova profesorka i autorka teksta za katalog izložbe Jelena Šalinić Terzić primećuje da Radovićeva bliskost zemlji, šumi, nebu prepoznaje u sebi osnovnu snagu života.

– Taj put u radost zagledanja ritmova granja i stabala, mrlja od grmova i krošnji on pretvara u crteže koji tihom snagom šire u prostor lepotu prizora sa kojim je čovek oduvek u osetljivim vezama – navodi Šalinić Terzić.

Prema njenim rečima šuma u radovima Željka Radovića emituje „suptilna, konstantna podrhtavanja zemlje iz koje buja život, intimnost svetlosti u kojoj zri tajna…“

Željko Radović rođen je 11.01.1996. u Kraljevu. Završio je srednju umetničku školu u Kraljevu, a 2014. godine je diplomirao na Filološko-umetničkom fakultetu u Kragujevcu.

Na istom fakultetu 2020. godine završio je master stiudije. Izlagao je na više samostalnih i grupnih izložbi. Dobitnik je pohvale Fondacije Vladimir Veličković za crtež 2017. godine, kao i prve nagrade za akvarel na kraljevačkom „Street art festivalu“.

Njegovu izložbu večeras će otvoriti istoričarka umetnosti i osnivačica Galerije „Haos“ Borka Božović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari