Region

0

U Sloveniji blizu 1.700 novozaraženih, skoro svaki treći test pozitivan

Autor: SA

Izvor: Beta

U Sloveniji blizu 1.700 novozaraženih, skoro svaki treći test pozitivan

Izvor: pixabay.com

U Sloveniji je u poslednja 24 sata potvrđeno 1.669 novih slučajeva zaraze koronavirusom, uz rekordnih 31,9 odsto pozitivnih testova, a infektolog Mateja Logar danas je ocenila takav udeo pozitivnih testova vrlo zabrinjavajućim, dodavši da ipak još ne očekuje oštrije restrikcije od sadašnjih.

Premijer Janez Janša je juče izjavio u parlamentu da će u slučaju nastavka negativnih trendova biti potrebno zatvaranje društva i gospodarskih aktivnosti, prenosi Hina.

Za ponovno širenje zaraze Janša uzrok vidi u preniskoj stopi vakcinacije, ali i nedopuštenim javnim okupljanjima i protestima, pa je upozorio da je širenje epidemije u Sloveniji poslednjih nekoliko dana najbrže u Evropi.

Logar, koja vodi vladinu stručnu grupu za kovid-19, izrazila je nadu da nove restrikcije neće biti potrebne jer se trend može smiriti, budući da cijeli idući tjedan zbog prvih školskih praznika u ovoj školskoj godini neće raditi obrazovne ustanove.

Onima koji će 1. novembra za Dan mrtvih posećivati groblja preporučila je suzdržanost, to jest da to učine u krugu porodice i bez većih okupljanja i druženja.

U bolnicama je trenutno 418 obolelih, među njima i 120 na intenzivnoj nezi, pokazuju podaci ministarstva zdravlja.

Ministarstvo zdravlja Slovenije objavilo je danas da je u 24 sata sa 5.230 testiranja otkriveno 1.669 zaraženih, što znači da je skoro trećina testiranih bila pozitivna.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR