Džekson, Brogdon, Šamet i Herter (©AFP)
Džekson, Brogdon, Šamet i Herter (©AFP)

Potpisi u pucanj: Bogdanovom saigraču 65.000.000, Sansi dali novac onom ko hoće, Džekson za 105.000.000

Vreme čitanja: 4min | uto. 19.10.21. | 01:06

Malkolm Brogdon dodao još dve godine na postojeći ugovor, Alenu od Milvokija 20.000.000 dolara

Vest dana u NBA svetu su propali pregovori između Finiks Sansa i Deandrea Ejtona oko novog ugovora, ali daleko od toga da pred istek roka za potpisivanje ugovora nije bilo dešavanja na svim krajevima SAD.

Deandre Ejton nije pristao na ruki ekstenziju, pa je novac posle Majkala Bridžisa dobio i Lendri Šamet. Vicešampion NBA lige radi (skoro) sve što je u njegovoj moći da zadrži prošlosezonski sastav na okupu, ali i nove snage veže, pa će tako borbeni Šamet uzeti 43.000.000 dolara za četiri godine. U pitanju je takođe ruki ekstenzija.

Izabrane vesti

Šamet je tokom svoje tri NBA sezone mnogo lutao, a Finiks mu je četvrta stanica u karijeri koja je počela u Filadelfiji, da bi ubrzo bila nastavljena u Los Anđeles Klipersima, a pre Arizone uspeo je da stigne i do Bruklin Netsa. U klub je stigao tokom ovogodišnjeg NBA drafta, u trejdu na kojem je insistirao trener Monti Vilijams pošto je Šameta poznavao od ranije. Tačnije, Vilijams je bio pomoćni trener u Filadelfiji tokom 2018. godine, kada su Seventisiksersi draftovali Šameta kao 24. pika.

Ugovor dana potpisao je Džeren Džekson sa Memfisom! Franšiza iz Tenesija dala je talentovanom dugajliji 105.000.000 dolara za četiri godine. Džekson je uz Džaa Moranta jedan od nosilaca igre Grizlisa, zbog čega je klubu izuzetno bilo važno da on potpiše pre isteka roka tačno u ponoć po srednjoevropskom vremenu.

POGLEDAJTE SVE KVOTE ZA MEČEVE NOVE NBA SEZONE

Džeksona je Memfis uzeo kao četvrtog pika na sada već čuvenom draftu 2018 (generacija Ejtona, Dončića, Janga, Beglija...) i dobila jednog od dva najvažnija činioca mladog jezgra zajedno sa Morantom. Bio je jedan od najboljih rukija na kraju sezone 2018/19, a u dosadašnje tri NBA sezone beleži 15,4 poena, 4,7 skokova, 1,6 blokada, 1,1 ukradenu loptu uz 48 odsto pogodaka iz igre i 37,4 odsto za tri poena na 4,5 pokušaja.

Zbog kidanja meniskusa leve noge propustio je najveći deo prošle sezone. Predviđanja su bila da neće igrati cele godine, ali je uspeo da se priključi ekipi u plej-ofu. Bio je aktivan tokom predsezone, deluje zdravo i trebalo bi da bude u igri na otvaranju nove takmičarske godine protiv Klivlenda.

Atlanta je takođe napravila veliki potez u danu kada se spušta zavesa, pošto je novi ugovor dobio Kevin Herter. Snajperista Hoksa žvrljnuo je autogram na ček vredan 65.000.000 dolara za četiri godine, takođe u obliku ruki ekstenzije.

Herter je uz Treja Janga, Bogdana Bogdanovića i još nekoliko pojedinaca među najboljim igračima Hoksa, a kao jedan od zaslužnijih za odlazak čak do konferencijskog finala, daleko iznad svih očekivanja, zaslužio je novi ugovor.

Ovo je četvrti potpis Atlante u pauzi između dve sezone, posle Treja Janga, Džona Kolinsa i Klinta Kapele. Herter je takođe deo klase 2018, biran je sa 19. pozicije, a za tri sezone sa Hoksima bio je starter u 156 od 200 utakmica.

Malkolm Brogdon (©AFP) Malkolm Brogdon (©AFP)

Priče o mogućem dolasku Bena Simonsa u Indijanu pale su u vodu posle najnovijeg poteza Indijane Pejsersa. Naime, Malkolmu Brogdonu produžena je saradnja za još dve sezone, uz dodatnih 45.000.000 dolara, što mu garantuje sumu od 89.300.000 dolara za naredne četiri godine.

Novi ugovor Brogdonu kreće od sezone 2023/24, biće progresivnog karaktera do sume od 22.500.000 dolara u te dve preostale godine. Ovim potpisom Pejsersi i trener Rik Karlajl jasno su stavili do znanja svima da nastavljaju da grade tim s Brogdonom kao centralnom figurom. On je u prošloj sezoni imao 21,2 poena, uz 5,3 uhvaćene i 5,9 podeljenih lopti. Ovo će mu biti šesta NBA sezona, treća otkako je napustio Milvoki 2019. godine.

Kada već pominjemo aktuelnog šampiona i on je odradio jedan vredan posao, pošto je Grejsonu Alensu dodeljeno 20.000.000 dolara za naredne dve godine.

Alen je u Bakse stigao letos iz Memfisa putem “sign and trade“ opcije. Kao i njegovi prethodnici, Alen je takođe bio deo drafta 2018. godine, kao 21. pik. Memfis je pogurao do plej-ofa sa 10,5 poena, 3,2 skoka i 2,2 asistencije. Stigao je u Bakse kao zamena za Brina Forbsa, koji je odbio opciju igrača da produži ugovor na još godinu dana, pa je kao slobodan agent otišao nazad u San Antonio.



tagovi

Kevin HerterMalkolm BrogdonLendri ŠametDžeren Džekson

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara