Dušan Lajović (©Reuters)
Dušan Lajović (©Reuters)

Lajović počistio Gaskea i prekinuo seriju poraza na betonu

Vreme čitanja: 2min | pon. 18.10.21. | 20:11

Srpski teniser plasirao se u drugo kola ATP turnira u Belgiji

Nije se proslavio Dušan Lajović na US openu, nije išlo ni u Nur Sultanu, kao ni na Indijan Velsu. Redom su srpskom teniseru packe udarali Gojovčik, Kvon i Pol. Ali, na turniru u Antverpenu bi Dušan Lajović konačno mogao do zapaženijeg rezultata.

Veći deo sezone na betonu protraćio je, ali je na startu turnira iz serije 250 bio uverljiv. Istina, nije imao bogzna kakvog rivala. Rišar Gaske dobio je specijalnu pozivnicu, odavno nije konkurentan na velikim turnirima, a u Antverpenu je Dušan Lajović obrisao patos francuskim teniserom – 2:0 (7:6, 6:1).

Izabrane vesti

Rišar Gaske počišćen je na otvaraju turnira, spakovao je kofere za manje od jednog i po časa igre. Odlično je služio servis Dušana Lajovića – imao pet asova i u visokom procentu osvajao poene kada ubaci prvi servis – pogotovo u drugom setu. Uspevao je Francuz da parira Srbinu u prvom setu, na Lajovićev brejk iz trećeg gema odgovorio je istom merom, uveo meč u taj-brejk i raspao se.

U 13. gemu prvog seta Dušan Lajović je napravio dva mini-brejka, poveo je 4:0 i rutinski priveo set kraju. Dobio je snažan vetar u leđa, osetio je da posle tri vezana poraza može do trijumfa, zaigrao agresivnije i odmah na startu drugog seta oduzeo servis rivalu. Sve je do kraja išlo od ruke Dušanu Lajoviću, razoružao je Rišara Gaskea i udarao ga kao bokserski džak.

Drugi put u karijeri Lajović je bio bolji od Gaskea. Prethodno je Francuza tukao na madridskoj šljaci. U drugom kolu Srbin će odmeriti snage sa Arturom Rindernekom.



tagovi

Dušan LajovićRišar GaskeATPATP Antverpen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara