Stanojević i Marković (© Star sport)
Stanojević i Marković (© Star sport)

Stanojević: Markoviću je potrebna pažnja, znam kako da izvučem najbolje iz njega

Vreme čitanja: 3min | pon. 18.10.21. | 19:08

„Majka nije htela da me pusti da debitujem za Partizan zato što nisam bio dobar u školi“, seća se početaka kapiten crno-belih

Obeležio je prvi meč u kvalifikacijama (DAC, gol za 1:0), potpisao se ispod premijere pred Grobarima u grupnoj fazi (dva pogotka za slavlje nad Florom, 2:0), posle odlaska Vladimira Stojkovića nosi traku, ponaša se kapitenski i ove sezone deluje da je sposoban da vodi Partizan napred. Uverljiva izdanja Lazara Markovića daju za pravo pristalicama Partizana da se nadaju uspešnom nastavku sezone, privukla su pažnju i ljudi iz UEFA, koji su zapucali u Beograd s ciljem da se uvere kako je krilni napadač rehabilitovao karijeru.

Izabrane vesti

Znaš kako, mi smo familijarno partizanovci, od malena naučeni da volimo ovaj klub“, uz širok osmeh je pričao Markec za zvaničan Jutjub kanal Lige konferencije. „Bilo mi je potrebno da se vratim, prvenstvenog zbog sebe. Osećao sam veliki ponos kad sam (na promociji, op. au) podigao dres sa svojim brojem. Kući sam, ovde su mi porodica, prijatelji, rođaci. Uvek sam voleo Partizan i uvek ću ga voleti. Za mene je on na prvom mestu“.

Emotivno izlaganje nekadašnjeg reprezentativca vratilo je sećanja na vreme kad je kao dečak došao iz Čačka, zajedno sa bratom Filipom, i kao talenat se brzo probio na veliku scenu.

Sećam se kad je trebalo da debitujem za kadete Partizana, majka nije htela da me pusti na pripreme ili neki turnir, ne sećam se tačno, zato što nisam bio dobar u školi. Onda je stigao poziv Aleksandra Stanojevića i sve je ispalo kako je ispalo. Sad sam jedan od iskusnijih u ekipi, vratio sam se iz inostranstva, naravno da osećam veliki pritisak“.

Drugačije je bilo kad je počinjao. Sa 16 i po godina debitovao je za prvi tim, za šta zahvalnost duguje baš aktuelnom treneru, tokom njihove saradnje u prvom mandatu.

Pomogao je svim igračima, ne samo meni. Prvi on zna koliko je Partizan veliki klub, kakve su emocije, pokušava iz nas da izvuče tu energiju“, smeje se Lazar.

Stanojević i Marković sa doktorom Sinišom Petkovićem (© MN Press)Stanojević i Marković sa doktorom Sinišom Petkovićem (© MN Press)

Dobro je raspoložen i trener Stanojević dok hvali značaj kapitena na svlačionicu.

Lazar zahvaljujući harizmi ima najveći uticaj na našu ekipu. Te 2011. stavio sam ga da bude starter sa 16,5 godina, postigao je desetak golova, iskočio, postao A reprezentativac, napravio dobru karijeru. Igrao je sjajno za Benfiku, doneo i njoj titulu, ostvario veliki transfer u Liverpul...“

Posle nekoliko pozajmica osetio je da mu je kod kuće najlepše.

Samo mu je bila potrebna pažnja nekog ko ga poznaje. A ja znam kako da od njega izvučem maksimum, kako da radim sa njim“.

Odnos sa igračima samo je deo opusa Aleksandra Stanojevića, koji daje celog sebe za uspeh ekipe.

Kao 13-godišnji dečak sam došao u Partizan, prošao sve selekcije, imao vrhunske trenere, naučili su me ljubavi prema ovom klubu, da je ona važnija od bilo čega takmičarskog. Jasno mi je kako klub živi, na koji način navijači žive za klub, kako razmišljamo. To iskustvo mi omogućava da s lakoćom radim posao. Moja ambicija je da posle četiri godine vratim titulu na naš stadion“, dodao je Stanojević.



tagovi

FK PartizanLiga konferencijeAleksandar StanojevićLazar Marković

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara