Hronika

Uhapšena jedna osoba, pretresi na 12 lokacija

Uhapšena jedna osoba,  pretresi na 12 lokacija
Foto: Ustupljena fotografija | Uhapšena jedna osoba, pretresi na 12 lokacija

KLADANJ, TUZLA- Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su u operativnoj akciji „Bratilo“ uhapsili jednu osobu u Kladnju te izvršili pretres na 12 lokacija na području ove opštine.

Kako su kazali iz SIPA, ova osoba je uhapšena zbog krivičnog djela „Neovlašteno bavljenje određenim zanimanjem“ iz člana 364. Krivičnog zakona Federacije BiH. 

U okviru operativne akcije pretresene su prostorije koje koristi osoba koja je uhapšena, te su izuzeti određeni predmeti koji mogu poslužiti kao dokazi da je počinjeno krivično djelo.

"Operativna akcija 'Bratilo' se provodi u skladu sa naredbom Općinskog suda u Živinicama, a pod nadzorom postupajućeg tužioca Tužilaštva Tuzlanskog kantona uz pružanje pomoći policijskih službenika Ministarstva unutrašnjih poslova TK", saopšteno je iz SIPA.

Kako su naveli iz Tužilaštva TK, od osumnjičenog je oduzet laptop i mobitel te razne vrste primopredajnih antena, mrežni softveri i drugo, jer je osumnjičen  da se bavi trgovinom internet signala.

Uhapšena osoba će nakon ispitivanja i obrade u prostorijama SIPA u Tuzli, biti predata na daljnje postupanje nadležnim institucijama

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije