Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Ozbiljno se zakuvalo u Švedskoj: Jurgorden ima priliku da povede kolo, Elfsborg i Norčeping se nadaju tituli iz prikrajka

Vreme čitanja: 2min | pon. 18.10.21. | 15:59

U slučaju da u poslednjim mečevima 23. kola trijumfuju gosti, pet timova bi bilo na dva boda razlike pred poslednjih sedam rundi

Tokom čitavog dosadašnjeg dela sezone u Švedskoj su se timovi smenjivali. Jurgorden je uglavnom vodio kolo, ali su mu glavni rivali konstantno disali za vrat. Međutim, Malme je tokom kvalifikacija i nakon što se kvalifikovao u Ligu šampiona upao u blagu krizu, a u istoj se trenutno nalazi i AIK (jedna pobeda na poslednje tri utakmice), pa bi Jurgorden ovog ponedeljka mogao da se osamostali na vrhu tabele.

Za tako nešto biće mu potreban trijumf nad Elfsborgom u jednom od poslednja dve meča 23. kola Alsvenskana (19.00). U slučaju da trijumfuje, Jurgorden će biti na 47 bodova, dok AIK i Malme imaju trenutno po 44, koliko ustalom ima i tim sa stokholmskog ostrva.

Izabrane vesti

Međutim, ima i Elfsborg svojih motiva, takođe šampionskih. Doduše, Žuti će iz prikrajka moći da se nadaju tituli, ali tek ako dobiju favorizovanog domaćina. U tom slučaju prišli bi vodećim timovima na svega dva boda zaostatka (trenutno imaju 39), a prvenstvo bi se dodatno zakuvalo ako u istom terminu Norćeping, koji je trenutno bodovno izjednačen sa Elfsborgom, na gostovanju dobije Heken (19.00). Tada bi vodećih pet timova bilo na svega dva boda – sedam rundi pre kraja.

Norćeping je u naletu. Na poslednjih osam prvenstvenih utakmica pretrpeo je samo jedan poraz, a na poslednje četiri osvojio je maksimalan broj bodova uz čak 12 postignutih golova, pa bi posle slabog starta pravo niotkuda mogao da se umeša u šampionsku trku.

Heken je na prethodne četiri utakmice ostao neporažen, što bi moglo da mu olakša misiju očuvanja prvoligaškog statusa. Razlog zbog kojeg tim iz Geteborga tavori u sredini tabele jeste nemogućnost da sačuva svoju mrežu. Samo jednom u poslednjih devet utakmica uspeo je da odbrani svoj gol, zbog čega njegova odbrana važi za jednu od slabijih u prvenstvu. Ipak, učinak od tri uzastopne pobede na poslednjim međusobnim susretima sa današnjim rivalom uliva kakvu-takvu nadu Hekenu da može da nastavi niz mečeva bez poraza.

ŠVEDSKA 1 - 23. KOLO

19.00: (2,15) Jurgorden (3,45) Elfsborg (3,35)

19.00: (2,25) Heken (3,40) Norćeping (3,20)



tagovi

Švedska 1JurgordenHekenElfsborgNorčeping

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara