Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:19, 18. 10. 2021.

| Društvo

Vulin: Smanjen broj razbojništava i krađa u Leskovcu, policija da maksimalno zaštiti obične ljude

Autor:M. MitićIzvor:Južne vesti
Vulin, Leskovac
Bezbednost građana na prvom mestu; foto: MUP

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin najavio je danas u Leskovcu da u narednom periodu očekuje obračun sa uličnim kriminalcima, ali da ga posebno raduju podaci koji govore da je broj krađa i razbojništva u tom gradu smanjen, a da je povećan broj rasvetljenih slučajeva. Njemu je tokom vikenda u Sijarinskoj Banji dodeljena i ”hilandarska gramata” za pomoć u izgradnji kampa prijateljstva za decu koju je, umesto njega, primio njegov zamenik.

Na radnom sastanku pred ministrom Vulinom, načelnik i rukovodioci Policijske uprave Leskovac izneli su dosadašnje rezultate rada u borbi protiv kriminala, a ministar je istakao da očekuje maksimalnu angažovanost po pitanju zaštite običnih ljudi i njihove imovine.

Zahtevao sam i danas, zahtevam to i prilikom svake posete policijskim upravama i stanicama da obračun sa uličnim kriminalom bude još jači i intenzivniji. Kao što mi je važno svako razbijanje organizovane kriminalne grupe, isto mi je važno, pa čak i važnije razbijanje uličnog kriminala - istakao je ministar.

Vulin, Leskovac Smanjen broj krađa i razbojništva, povećan broj rasvetqenih slučajeva; foto: MUPOn je dodao i da raduje podatak da je u prvih 9 meseci ove godine u Leskovcu smanjen broj krađa i razbojništva, a da je povećan broj rasvetljenih slučajeva u odnosu na isti period prošle godine.

Važno mi je to što je broj imovinskih krivičnih dela, posebno krađa, za prvih devet meseci u Leskovcu smanjen za 26 posto u odnosu na isti period prošle godine, a kada je reč o razbojništvu, ono je smanjeno za 64 odsto u odnosu na isti period prošle godine. Važno mi je to što za ovih devet meseci broj rasvetljenih krivičnih dela krađa iznosi čak 71 posto. Ovo je jasan signal da srpska policija dobro obavlja svoj posao koji mora biti još efikasniji - poručio je Vulin.

Ministar se sastao i sa gradonačelnikom Leskovca Goranom Cvetanovićem, a ocenjeno je da je zajednička saradnja policije i lokalne samouprave važna i da je ona doprinela većoj bezbednosti u saobraćaju.


Vulin u Sijarinskoj Banji dobio ”hilandarsku gramatu za dobročinstvo”

Tokom vikenda u Sijarinskoj Banji osveštan je svepravoslavni kamp prijateljastva, dok je završen i prvi od pet predviđenih objekata koji će činiti metoh manastira Hilandar. Dodeljene su i nagrade svima koji su pomogli u izgradnji kampa za decu, a među nagrađenima se našao i ministar Aleksandar Vulin, kome je dodeljena ”hilandarska gramata” za, kako je obrazloženo, dobročinstvo i nesebičnu pomoć hilandarskim aktivnostima. Aleksandar Vulin FOTO ALEKSANDAR KOSTIC Umesto ministra nagradu primio njegov zamenik; Ilustracija; foto: A. K.

Sam Vulin se nije pojavio na osveštanju prostorija u kojima će deca iz Srbije i regiona od narednog leta dolaziti na kampove, gde će, pored sportskih aktivnosti, imati i nastavu sa veročiteljima, te je umesto njega nagradu primio njegov zamenik Veselin Milić. Ipak, ministar policije u pisanoj formi se zahvalio na nagradi.

Kamp prijateljstva će od sada predstavljati mesto gde će se srpska deca i omladina, gde god ona živela, okupljati, učiti svoju nacionalnu istoriju i veronauku, družiti se i širiti humanost - napisao je Vulin.

Prostorije kampa osveštaao je vladika niški Arsenije u prisustvu igumana manastira Hilandar Metodija i vranjskog vladike Pahomija.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Milan

    20:07 // 18. 10. 2021.

    Jel se ovi zezaju? Smanjena stopa kriminala? Probudite ga, mora da sanja... Nikad gore nije bilo

  • Marko markovic

    19:44 // 18. 10. 2021.

    Samo napred!! Dilerima u skolama najvece kazne!

  • Filozof

    18:36 // 18. 10. 2021.

    ..mafija, kriminal, ubistva, ucene, iznude, Jovanjica, Krusik, naplatna rampa, Velja nevolja, Kavacki i Skaljarski klan, ubice iz Zemuna, Mali, Sima silovatelj, mito, korupcija, tenderi, kumovi, pobratimi, braca, sverc oruzja, respiratori na polu-crno, BWF, Savamala, Kopernikus, Telekom, Ruski spijun, helikopter, Zeleznica Srbije, Er Srbija, PKB, Aerodom, Vulinov transport tetkinih para iz Kanade

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: