Željko Obradović i Zoran Savić (MN press)
Željko Obradović i Zoran Savić (MN press)

Zoran Savić: Dolaskom u Partizan Željko Obradović izgubio 10.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | pon. 18.10.21. | 15:00

"Njegova ljubav prema crno-belima totalno je nerealna. I odnos prema klubu je takav"

I danas, skoro četiri meseca pošto se zvanično vratio u Humsku, dobar deo javnosti kao da nije svestan da je Željko Obradović (ponovo) trener Partizana... Još se pita da li je i kako moguće da najtrofejniji stručnjak u istoriji evropske košarke koji je godinama, pa i decenijama, vodio evroligaške ekipe sedne na klupu crno-belih koji dugo vremena nisu u kontinentalnom vrhu.

Izabrane vesti

"Njegova ljubav prema Partizanu totalno je nerealna. I odnos prema klubu je takav. Malo je onih koji mogu i da poveruju kako je neko spreman da izgubi 10.000.000 evra samo zato da bi došao u Partizan, a Željko je upravo to uradio. Poredim ga sa onom čudesnom lokomotivom teretnog voza za koju je sasvim svejedno da li je za nju zakačeno pet, šest ili deset vagona. Ona jednostavno vuče za sobom sve što se natovari. Ima neverovatnu energiju. I zrači nečim posebnim. Volim da pogledam svaki njegov trening, svu su mali trenerski seminari", rekao je Savić za "Ekspress".

Navodi da je Željko odlukom da dođe u Partizan pokazao spremnost da se spusti na nivo koji nije njegov.

"Priznaćete to nije lako. Nekad je u ekipi imao tri najbolja plejmejkera u istoriji evropske košarke. Dijamantidisa, Spanulisa i Jasikevičijusa u istom timu. Sada je spreman na drugu krajnost. Odlučan je u nameri da napravimo najmlađi tim u Evrokupu. Prosek naše ekipe je nešto više od 23 godine. Prihvatio je to i od prvog dana se ponaša kao da trenira CSKA ili Panatinaikos, a ne Partizan. To je ono što je fenomenalno."

Nekoliko nedelja pre povratka u Humsku, i sam dolazak Savića je bio ogromno iznenađenje.

"Sve se izdešavalo u bukvalno sedam dana. Nisam nikada imao ideju da se vratim na naše prostore, više od 30 godina proveo sam u inostranstvu. Razgovarao sam sa suprugom koja mi je rekla kako misli da ja to što mi se nudi zapravo više volim od onog što radim, da mi to više odgovara od uloge menadžera. Razmišljao sam dva dana, poznavao sam situaciju u Partizanu, pričao sam sa Šćepanovićem koji je bio u klubu. Rekao sam sebi OK, imaš brend, što je u celoj priči najbitnije. Nemaš ekipu, nemaš rezultat, ali imaš brend zbog koga vredi da se ulaže i dolazi u Beograd."

Utorak, 19.30: (3,90) Hamburg (16,0) Partizan (1,30)

Proslavljeni reprezentativac četvrti put sarađuje sa Željkom. Prvi put su bili saigrači u nacionalnom timu (1990). zatim su sarađivali kao trener-igrač u Realu, pa potom kao selektor-igrač u reprezentaciji.

"Igrali smo zajedno, bili cimeri u reprezentaciji i kad me je kasnije kao trener zvao u Real nisam razmišljao ni jedan jedini trenutak. Tada sam video koliko je inovativan. Sa Realom je osvojio Evroligu i Kup Rajmonda Saporte", prisetio se Savić.


tagovi

Zoran SavićŽeljko ObradovićKK Partizan

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara