IKEA je posvećena ideji da ponudi pristupačna rešenja koja će ljudima omogućiti da prečišćavaju vazduh u svom domu, i uvek ističe važnost čistog vazduha u zatvorenom prostoru. Spajajući tehnologije visokih performansi sa sjajnim dizajnom, IKEA predstavlja prečišćivače vazduha, koji su dostupni onlajn i u IKEA robnoj kući u Srbiji.

IKEA prečišćivači vazduha poboljšavaju kvalitet vazduha u zatvorenom prostoru, i čine dom bezbednijim i zdravijim. Postoji nekoliko uobičajenih izvora zagađenja u zatvorenom, kao što su prašina, loša ventilacija, buđ i razne hemikalije koje emituju proizvodi za čišćenje i deterdženati. Prečišćavanje vazduha u vašem domu je suštinski važno i ne mora biti komplikovano ni skupo. Zato IKEA spaja efikasnost i inovativnu tehnologiju sa privlačnom estetikom, omogućavajući mnogima da svoj dom opreme tehnologijom koja pomaže da vazduh u zatvorenom prostoru bude bolji.

Najnoviji IKEA prečišćivač vazduha STARKVIND dizajniran je za upotrebu u zatvorenom prostoru i savršeno se uklapa u enterijer. Dostupan je u dve različite verzije – u obliku podnog modela ili integrisan u stočić za kafu. Ovaj čistač vazduha pristupačne cene, osmišljen je tako da uštedi prostor, spajajući visokokvalitetnu tehnologiju prečišćavanja vazduha sa sjajnim dizajnom. STARKVIND je deo IKEA Home smart sistema i može se lako kontrolisati i programirati putem aplikacije.

FÖRNUFTIG prečišćivač vazduha je pristupačno rešenje koje sadrži predfilter za uklanjanje velikih čestica poput dlaka i prašine i filter koji eliminiše manje čestice iz vazduha poput prašine i polena. Posebno je dizajniran da se uklopi u manje prostorije, smanjujući neprijatne mirise, kao što su oni od pušenja i kuvanja. FÖRNUFTIG se savršeno uklapa u kućni dekor sa ostalim komadima nameštaja. Može se montirati na zid ili postaviti da stoji samostalno.

VINDRIKTNING senzor kvaliteta vazduha dizajniran je za upotrebu u zatvorenom prostoru, a kvalitet vazduha pokazuje crvenim, žutim ili zelenim svetlom, u zavisnosti od prisustva čestica. Senzor se lako povezuje kablom za napajanje i može se postavljati u domu prema potrebama.

STARKVIND, FORNUFTIG, VINDRIKTNING dostupni su u IKEA robnoj kući u Srbiji i onlajn.