18. oktobar  2021. 10.58  →  11.03 | Izvor: Tanjug

Ivanović: Znali smo koliko je važno da pobedimo

BEOGRAD -

Košarkaš Nikola Ivanović rekao je da mu je drago što je u bitnim trenucima pomogao ekipi da preokrene meč protiv Cedevita Olimpije u ABA ligi.

Crveno-beli su sinoć u četvrtom kolu regionalnog takmičenja pobedili tim iz Ljubljane posle preokreta 79:64.

"Pre meča smo znali koliko je važno da pobedimo i napravimo reakciju u odnosu na ono što se desilo u Laktašima i da se u ABA ligi vratimo na pobednički kolosek. Sama činjenica da smo znali kolika je važnost meča bila, nismo dozvolili da Cedevita održi tu prednost. U drugom poluvremenu smo igrali u odbrani onako kako znamo da igramo i kako treba i na kraju smo relativno rutinski slavili", rekao je Ivanović novinarima posle meča.

Zvezdin bek upitan je i koliko je teško pronalaziti motivaciju i energiju u gustom rasporedu.

"Specifična je situacija, mnogo je teško igrati na svaka dva dana i svaki dan se iznova motivisati i nalaziti pravi ritam i snagu, ali smo pre sezone znali šta nas čeka, posebno u oktobru".

Ivanović je sinoćni duel završio sa 12 koševa uz pet uhvaćenih lopti i četiri asistencije.

"Tražio sam šut i sinoć i nisam uspeo da ga nađem. Drago mi je što sam u nekim bitnim momentima uspeo da napravim nešto što je pomoglo ekipi da se odvoji i da uz defanzivu da promenio tok utakmice", rekao je Ivanović.

Osvrnuo se i na ovacije koje dobio od navijača u hali "Aleksandar Nikolić".

"Nisam to očekivao, generalno je osećaj lep. Nezavisno od Zvezde i bilo čega, zaista se uvek trudim da dam sve od sebe i da pružim sve što mogu. Drago mi je što su navijači makar na trenutak to prepoznali“, zaključio je Ivanović.

Vinales MVP četvrtog kola ABA lige

Košarkaš Studentskog centra Kajl Vinales proglašen je za najkorisnijeg igrača (MVP) četvrtog kola ABA lige.

Vinales je u pobedi svog tima protiv Splita posle dva produžetka(101:94) imao učinak 37 poena, devet asistencija, tri skoka za 42 minuta igre, što mu je donelo indeks korisnosti od 43.

Vinales je ujedno i najbolji poenter i asistent kola, Jurij Macura iz Krke je najbolji skakač (16 skokova), a dok je šetorica igrača imalo po tri ukradene lopte.

Tagovi