Kardinalsi slave novu pobedu (@AFP)
Kardinalsi slave novu pobedu (@AFP)

Arizona seje strah u ligi, Čardžersi počišćeni u Baltimoru, Rodžers je i dalje gazda Soldžer filda

Vreme čitanja: 7min | pon. 18.10.21. | 05:07

Šesti vikend NFL šampiona: Kardinalsi i dalje bez poraza, razbijeni Braunsi u Klivlendu sa 37:14. Detroit jedini bez pobede, čak tri meča završena posle produžetaka. Peti vezani trijumfi Grin Beja, Baltimora i Dalasa

Još jedan fenomenalni vikend u omiljenom sportu Amera. Arizona je ostala i dalje jedina neporažena ekipa u NFL šampionatu, dok najmaleroznija ekipa u prvenstvu, Detroit Lajonsi, još nisu osetili slast trijumfa.

Kardinalsi su hit šampionata. Iako bez pomoći bolesnog trenera Klifa Kingsberija (oboleo od virusa korona), Arizona je protutunjala Klivlendom. Poniženi su Braunsi na njihovom terenu, pa je četa Kevina Stefanskog od potencijalnog učesnika Superboula sada sitgla do grčevite borbe da uopšte dođe do plej-ofa. Gosti su slavili sa 37:14.

Izabrane vesti

02.15: (3,10) Tenesi Tajtens (14,0) Bafalo Bils (1,45)

Već sredinom druge četvrtine bilo je 20:0 za Kardinalse. Kajler Mari je opet vodio eksplozivan napad. Bejker Mejfild je pružio još jednu lošu partiju, posebno je bio katastrofalan na startu meča. Bez prvih zvezda u napadu Nika Čaba i Džarvisa Lendrija, domaćin ništa nije mogao da uradi. Tokom meča povredio se i na ovom meču startni raning bek Karim Hant, pa u nastavku Braunsi nisu uspeli da poentiraju. Kajler Mari, Deandre Hopkins i drugovi još jednom su demonstrirali silu i pokazali da ove sezone pucaju na visoko. Pre početka šampionata, mnogo im niisu davali šanse ni da stignu do plej-ofa.

Očekivao se neizvestan meč u Batimoru, ali je na terenu postojao samo jedan tim – Rejvensi. Domaćin je pregazio do ovog kola fantastične Los Anđeles Čardžerse sa 34:6. Zaustavljen je, konačno Džastin Herbert, fenomenalni kvoterbek tima iz „grada anđela“ koji je odigrao jedan od najgorih mečeva u karijeri.

Lamar Džekson i kompanija od starta su zagospodarili terenom, radila šta su hteli u napadu, dok je odbrana sa veteranom Kalaisom Kembelom odigrala najbolji meč sezone. Nijednog trenutka, Čardžersi nisu ni pripretili domaćinu. U prvom meču u dresu Baltimora tačdaun je istrčao Lejvion Bel, nekadašnji as Pitsburg Stilersa, pre par godina najbolji raning bek lige.

"I dalje vas posedujem“, rekao je Eron Rodžers, posle istrčanog tačdauna, četiri i po minuta pre kraj meča, za pobedu Grin Beja u Čikagu sa 24:14. Kvoterbek Pekersa je pobedio 11 od 12 mečeva na Soldžer fildu i pokazao da su mu Bersi omiljena mušterija. Bilo je neizvesno, odbrana domaćina na čelu sa Kalilom Mekom i Akimom Hiksom dugo je odolevala Rodžersovom napadu, ali posle smenjenja rezultata na 17:14, kvoterek gostiju je preuzeo kontrolu utakmicu. Jedno dugo dodavanja ka Devonteu Adamsu od 41 jardi, bilo je dovoljno da se reši pitanje pobednika. Odbrana Siraša iz Viskonsina je odigrala najbolji meč u ovom šampionatu. Pekersi sada imaju skor 5-1 i hitaju ka plej-ofu i borbi za pol-poziciju u NFC-u.

Probudila se odbrana Kanzasa, a onda je sve lako za Patrika Mahomsa. Čifsi su bili ubedljivi u Vašingtonu – 31:13 i sada su tek na polovičnom učinku od tri trijumfa i isto toliko poraza. Mahoms je bio očajan u prvom poluvremenu, nastavio je sa izgubljenim loptama. Imao je dva presečene lopte. Domaćin je imao prednost od 13:10 posle 30 minuta, ali u nastavku tri tačdauna za goste. Razigrao se brznonogi Tajrik Hil i sve je bilo na strani Čifsa. Tim iz prestonice ništa nije mogao da uradi u napadu. Tejlor Hejnike je bio veoma slab, pa je četa Rona Rivere već četvrti meč izgubila i znatno smanjila šanse da se dokopa plej-ofa.

Posle šest kola samo Detroit Lajonsi nemaju pobedu. Sinsinati je pregazio Lajonse u gradu Forda sa 34:11, a blistao je kvoterbek Bengalsa Džo Barou. Remsi su razbili Džajantse u Njujorku sa 38:11. Očajan je bio kvoterbek domaćina Danijel Džons koji je imao čak tri presečene lopte. Metju Staford je pokazao da Remsi s njim u napadu mogu do titule. Njujorčani su jedno od najneprijatnijh iznenađenja šampionata sa skorom 1-5. U drugom periodu igre bilo je nestvarnih 28:0 za goste iz Los Anđelesa.

------------------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

------------------------------

Minesota je u drami u Šarlotu dobila Karolinu sa 34:28 posle produžetka. Vajkingsi su iskoristili neigranje prve zvezde Pantersa Kristijana Mekefrija. Odbrana domaćina je sve učinila, imala isforsirani fambl Kirka Kazinsa i tačdaun posle izblokiranog panta, ali Sem Darnold je bio očajan u napadu. Probudo se tek u finišu, kada je za sedam minuta uspeo da nadoknadi -11 (17:28), i uvede svoj tim u produžetak (28:28).

Tragičar meča mogao je da bude kiker gostiju Greg Džozef. On je sekund pre kraja promašio fild gol sa 47 jardi. Sreća je bila na stani Minesote, novčić je rekao da počinju prvi napad u produžetku. Kirk Kazins je odveo svoj tim do treće pobede. Egzekutor je bio mladi risiver Ki Džej Osborn koji je postigao tačdaun za treću pobedu u šampionatu i priključak za timovima koji se bore za plej-ofu u Nacionalnoj fudbalskoj konfrenciji (NFC).

Još jedan produžetak viđen je u Bostonu. Nju Ingland ove sezone ne zna za pobedu na svom terenu ni iz trećeg pokušaja. Dalas je slavio sa 35:29. U neizvesnom meču, mladi kvoretbek Petioiotsa Mek Džons je odigrao verovatno najbolji meč u karijeri, ali to nije bilo dovoljno da se pobedi sjajni Kaubojsi, koj su vezali peti trijumf i grabe ka prvom mestu na Istoku NFC-a. Na 20 sekundi pre kraja, Dalas je izborio produžetak. Novčić je rekao da će domaćini da imaju šansu da završe meč tačdaunom, ali nisu uspeli. Lopta je predata u ruke Daka Preskota koji baca tačdaun pas ka Si Di Lembu, za veliki trijumf tima iz Teksasa. Treba istaći sedmu presečenu loptu u šest mečeva za magičnog kornerbeka Kaubojsa Trejvona Digsa. Ovaj put je uspeo da preseče pas Džonsa i da postigne tačdaun. Na svakom meču ove sezone imao je makar jedan "intersepšn“, pa je glavni kandidat za fentivnog MVP sezone. Poslednje dve godine ova laskava nagrada otišla je u ruke tekla Remsa Erona Donalda.

Rejdersi su protekle nedelje ostali bez glavnog trenera Džona Grudena, ali su prekinuli seriju od dva poraza. Slavili su protiv divizijskog rivala Bronkosa u Denveru sa 34:24 i naneli im treći vezani poraz. Odličan je bio Derik Kar koji je lako bušio odbranu domaćina. Posebno je raspoložen bio brzonogi risiver Henri Rags.

U poslednjem meču dana, Pitsburg Stilersi su posle produžetka pobedili Sijetl Sihokse sa 23:20. Junak domaćeg tima bio je najskuplji defanzivac lige Ti Džej Vot. On je u produžetku izbio loptu iz ruku Džinu Smitu, kvoterbeku gostiju, za fambl, na 20 jardi od end zone. Kikeru Krisu Bosvelu nije bilo teško da sa 37 jardi postigne fild gol za treći trijumf Čeličnih, drugi uzastopni, za ostanak u igri za plasman u plej-of.

Sijetl je odigrao prvi meča posle skoro 10 godina bez Rasela Vilsona koga čeka bar još četiri meča pauze zbog preloma prsta desne ruke, pa je jasno da će četa Pita Kerola teško do doigravanja. Pitsburg je vodio sa 14:0 na poluvremenu, ali su nastavku gosti uspeli da stignu do produžetka. Ipak, drugi meč uzastopno rezervni kvoterbek Smit je tragičar Sihoksa.

Na tri minuta pre kraja četvrte četvrtine, mučna scena na Hajnc fildu. Prekid koji je trajao više od 10 minuta. Defanzivac Sijetla Darel Tejlor je zadobio povredu vrata. Hitno je imobilisan na terenu, odvežen je u bolnicu. Poslednje informacije kažu da pokreće ruke i noge, što je dobra vest, ali videćemo kakav je stepen povrede.

NFL – 6. KOLO

Petak

Filadelfija Igls - Tampa Bej Bakanirs 22:28 (7:14, 0:7, 7:7, 8:0)

Nedelja

Džeksonvil Džeguars - Majami Dolfins 23:20 (3:7, 7:6, 7:0, 6:7)

Baltimor Rejvens - Los Anđeles Čardžers 34:6 (7:0, 10:6, 10:0, 7:0)

Karolina Panters - Minesota Vajkings 28:28 - 28:34 p. p. (7:6, 3:6, 7:13, 11:3, 0:6)

Čikago Bers - Grin Bej Pekers 14:24 (7:0, 0:10, 0:7, 7:7)

Detroit Lajons - Sinsinati Bengals 11:34 (0:7, 0:3, 0:10, 11:14)

Indijanapolis Kolts - Hjuston Teksans 31:3 (7:0, 3:3, 14:0, 7:0)

Njujork Džajnts - Los Anđeles Rems 11:38 (3:0, 0:28, 0:3, 8:7)

Vašington Futbol tim - Kanzas Siti Čifs 13:31 (3:7, 10:3, 0:7, 0:14)

Klivlend Brauns - Arizona Kardinals 14:37 (0:7, 14:16, 0:7, 0:7)

Denver Bronkos - Las Vegas Rejders 24:34 (7:10, 0:7, 3:14, 14:3)

Nju Ingland Petriots - Dalas Kaubojs 29:29 - 29:35 p. p. (14:7, 0:3, 0:7, 15:12, 0:6)

Ponedeljak

Pitsburg Stilers - Sijetl Sihoks 20:20 - 23:20 p. p. (0:0, 14:0, 3:14, 3:6, 3:0)

Utorak

02.15: (3,10) Tenesi Tajtens (14,0) Bafalo Bils (1,45)

***kvote su podložne promenama



tagovi

američki fudbalNFLNFL ligaArizona KardinalsEron RodžersGrin Bej PakersDalas KaubojsNju Ingland PetriotsPitsburg StilersSijetl SihoksBaltimor RejvensLos Anđeles Čardžers

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara