Srpska lista proglasila pobedu u svim opštinama sa srpskom većinom na Kosovu

Vesti 17. okt 202121:32 > 21:56 61 komentara

Kandidati Srpske liste proglasili su pobedu u svih deset opština sa srpskom većinom na lokalnim izborima na Kosovu.

Predsednik Srpske liste Goran Rakić saopštio je da je ta politička opcija pobedila u svih deset opština sa većinski srpskim stanovništvom, a da je njihov kandidat za gradonačelnika Severne Mitrovice Milan Radojević osvojio „više od 10.776 glasova“.

On je na konferenciji za štampu nakon današnjih lokalnih izbora, kazao da je srpski narod pokazao „snagu, jedinstvo i slogu“, ali i da će nastaviti da insitiraju na uspostavljanju Zajednice srpskih opština.

„Borimo se za ZSO, ukoliko ne bude (bilo) ZSO, neće biti ni kosovskih institucija… (Srpski narod) je poslušao poziv Srpske liste i predsednika Srbije Aleksandra Vučića“, naveo je Rakić.

On je dodao da su podaci za Severnu Mitrovicu konačni, da su u ostalim lokalnim samoupravama oni preliminarni, ali da je po njima predstavnik Liste u Gračanici Ljiljana Šubarić osvojila „četiri puta više glasova od protivkandidata“.

Na Kosovu su održani lokalni izbori, na kojima su birani predsednici opština i odbornici skupština u 38 opština, među kojima je deset sa srpskom većinom.

Na osnovu dostupnih informacija iz Centralne izborne komisije (CIK), do 19 sati na izborima je glasalo oko 43 odsto upisanih birača. Najveća izlaznost bila je upravo na severu Kosova, gde je glasalo više od 60 odsto birača.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare