Foto: Starsport
Foto: Starsport

Stanojević: Bilo je teško probiti Radnik, protiv Genta u napad na prvo mesto

Vreme čitanja: 2min | ned. 17.10.21. | 20:41

Strateg crno-belih se posle pobede nad Surduličanima (2:0) okrenuo ka dvomeču sa Belgijancima

Pogocima Miloša Jojića i Rikarda Gomeša Partizan je stigao do 11 pobede u prvenstvu i režirao idealnu uvertiru u susret sa Gentom u Humskoj. Rutinski truijumf nad Radnikom mogao je da se završi i ubedljivim slavljem, ali Aleksandar Stanojević je pri rezimeu utakmice 13. kola istakao da je put do pobede bio znatno teži nego što je to utisak bio gledajući sa strane.

Izabrane vesti

"Rival se dobro i organizovano branio, bilo je teško probiti odbranu Radnika. Rekao sam igračima samo da imaju strpljenja, imali smo ga i mogu da budem zadovoljan. Raduje me što smo i na 2:0 igrali ofanzivno, napadali u svakom trenutku", kazao je Stanojević.

Pobeda, 11. u superligaškoj trci, predstavljala je sjajan način da se Partizan vrati u takmičarski ritam posle reprezentativne pauze, ali i da najavi duel sa Gentom koji bi mogao da razreši brojne dileme crno belih u grupnoj fazi Lige konferencije. Crno-beli posle rva kola imaju isto toliko pobeda pa bi eventualni trijumf protiv Belgijanaca doveo srpski klub na korak od proleća u Evropi.

"Odmarali smo reprezentativce jer je ritam takav. Putovali su, imali obaveze u nacionalnim dresovima. Ostali igrači su bili u rotaciji. Sledi gostovanje Genta, očekujemo dobru utakmicu, imamo dva duela sa njima i videćemo da li možemo da napadnemo prvo mesto".

Gostovanje Belgijanaca zakazano je za četvrtak od 21 čas, a usled značaja bodova koje nosi utakmica u Humskoj Stanojević je pozvao navijače da u što većem broju podrže ekipu.

"Publika nas nosi, bilo je tako i danas. To nam mnogo znači. Značiće nam i protiv Genta da dođu u što većem broju", kazao je šef stručnog štaba Partizana.


tagovi

Aleksandar Stanojević

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara