Prištinski mediji: Bačena bomba na Jarinju - iz Srbije; policija demantuje: Metak

Prištinska agencija Kosovapress javlja da je bombom napadnut punkt policije i carinika na Jarinju na granici sa Srbijom. Iz kosovske policije ipak demantuju.

Izvor: Beta

Nedelja, 17.10.2021.

19:36

Prištinski mediji: Bačena bomba na Jarinju - iz Srbije; policija demantuje: Metak
ilustracija: EPA-EFE/STRINGER

Portparol Kosovske policije Beki Keljani za N1 je demantovao ove navode.

Objasnio je da je hicem iz vatrenog oružja pogođen kontejner koji koriste službenici granične policije i carine.

Keljani je prethodno za Radio Kontakt Plus rekao da u incidentu nema povređenih, a da se saobraćaj i rad na prelazu odvijaju bez ikakvih problema.

"Kosovska policija je preko graničnih službenika dobila informaciju da je na graničnom prelazu Jarinje danas, u popodnevnim časovima, hicem iz vatrenog oružja pogođen kontejner koji služi za službenike granične policije i carinike Republike Kosovo", naveo je Keljani u pisanom odgovoru Radiju Kontakt Plus.

Na osnovu prvih informacija, sumnja se da su hici došli iz pravca sela Tušnica u centralnoj Srbiji. Keljani je dodao i da nije prijavljeno da ima povređenih, i da je započeta istraga.

"Rad i saobraćaj na ovom zajedničkom graničnom prelazu, koji se nalazi na teritoriji Srbije, prema sporazumu o integrisanom upravljanju granicom, nastavlja se bez ikakvih problema", stoji u odgovoru regionalne direkcije Kosovske policije u Prištini koji je poslat Radiju Kontakt Plus.

Da se radi o hicu iz vatrenog oružja, a ne o bombi, Baki Keljani potvrdio je i u naknadnom pojašnjenju za Radio Kontakt Plus.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: