Foto: Reuters
Foto: Reuters

Arapi videli koliko (ne) može njihovo čedo: Totenhem pokvario početak nove ere Njukasla, Kejn konačno pogodio

Vreme čitanja: 3min | ned. 17.10.21. | 19:47

Stiv Brus poražen na 1000. utakmici u trenerskoj karijeri - 3:2 (3:1)

Počela je nova era Njukasla. Po prvi put otkako su ga preuzeli, arapski vlasnici kluba sa severa Engleske gledali su svoje čedo na delu. Kao da se njihovi ljubimci ne nalaze na dnu tabele, navijači su novu upravu dočekali pesmom i brojnim transparentima, svesni šta od njih mogli da očekuju u narednim godinama.

I dok je većina prisutnih maštala o periodu koji sledi, fudbaleri Totenhema vratili su ih u realnost. A ona nije ni izbliza lepa kakva bi budućnost mogla da bude. Na 1000. utakmici Stiva Brusa u trenerskoj karijeri (verovatno i poslednjoj na klupi Njukasla) u trenerskoj pred krcatim Sent Džejms Parkom i očima jednog dela nove uprave kluba, ekipa Nuna Espirita Santa je pokazala koliko je Njukasl zapravo daleko od vrha Premijer lige, ostavivši ga na pretposlednjem mestu sa svega tri boda iz osam utakmica - 3:2 (3:1).

Izabrane vesti

Rezultat zapravo ne oslikava koliko je Njukasl bio daleko od četvrtog boda u sezoni, jer mu se približio tek u poslednjim minutima meča, i to zahvaljujući katastrofalnoj reakciji Erika Dajera, pošto čitavo drugo poluvreme nije uspeo da stvori pristojnu priliku.

Ipak, nošeni hukom sa tribina, fudbaleri domaće ekipe odužili su se navijačima za fantastičnu atmosferu i već u drugom minutu izazvali erupciju oduševljenja na tribinama. Akciju koja je počela sa leve strane, a nastavila se na desnoj, okončao je Kalum Vilson (jedan od retkih igrača iz aktuelnog tima koji bi mogao da "preživi seču") udarcem glavom, kojim je izmamio osmehe na licima novih vlasnika.

Foto: ReutersFoto: Reuters

Međutim, nije se zadržao dugo. Udarcem sa sa ivice šesnaesterca obrisao ga je Tangi Ndombele u 17. minutu, a u neraspoloženje pretvorio Hari Kejn već sredinom poluvremena. Pobegao je napadač Totenhema čuvarima i na dodavanje Pjer-Emila Hojbjerga lob udarcem prebacio Karla Darloua za svoj tek prvi ligaški gol ove sezone. Za tili čas Njukaslova prednost je nestala. Ništa čudno za Svrake, otkako je Brus preuzeo klub u sezoni 2019/20, nijedan tim nije izgubio više bodova (čak 28), a da je u jednom trenutku meča vodio.

Da će i ovog puta ostati praznih šaka bilo je jasno u nadoknadi prvog dela, kada je Heung-min Son na Kejnovu asistenciju zapečatio drugi uzastopni trijumf londonske ekipe, kao potvrdu da polako izlaze iz krize. Imali su fudbaleri Njukasla na raspolaganju čitavo drugo poluvreme da poprave prvi utisak kod novih vlasnika, sasvim dovoljno vremena da se vrate u život, ali Brus nije imao igrača na klupi koji bi promenio tok utakmica. Nije ga imao ni na terenu, što govori podatak da u nastavku Njukasl nije uputio nijedan udarac u okvir Ljorisovog gola.

Na kraju ga je "pogurao" Dajer nespretnom intervencijom minut pre kraja, tek da mu da lažnu nadu.

USKORO OPŠIRNIJE...

ENGLESKA 1 - 8. KOLO

Subota

Votford - Liverpul 0:5 (0:2)

/Mane 9, Firmino 37, 52, 90+1, Salah 54/

Aston Vila - Vulverhempton 2:3 (0:0)

/Ings 48, Mekgin 69 - Sais 80, Koudi 86, Neves 90+5/

Lester - Mančester junajted 4:2 (1:1)

/Tilemans 31, Sojundžu 78, Vardi 83, Daka 90+1 - Grinvud 19, Rašford 82/

Mančester Siti - Barnli 2:0 (1:0)

/B. Silva 12, De Brujne 70/

Norič - Brajton 0:0

Sautempton - Lids 1:0 (0:0)

/Broja 53/

Brentford - Čelsi 0:1 (0:1)

/Čilvel 45/

Nedelja

Everton - Vest Hem 0:1 (0:0)

/Ogbona 74/

Njukasl - Totenhem 2:3 (1:3)

/Vilson 2, Dajer 89 - Ndombele 17, Kejn 22, Son 45+3/

Ponedeljak

21.00: (1,70) Arsenal (3,80) Kristal Palas (5,70)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

NjukaslTotenhemPremijer liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara