ILON MASK SKINUO BEZOSA SA TRONA NAJBOGATIJEG NA SVETU: Sa 230 MILIJARDI dolara težak je kao Bil Gejts i Voren Bafet zajedno!
Foto: Profimedia / PATRICK PLEUL 7 AFP

enormno

ILON MASK SKINUO BEZOSA SA TRONA NAJBOGATIJEG NA SVETU: Sa 230 MILIJARDI dolara težak je kao Bil Gejts i Voren Bafet zajedno!

Planeta -

Novo pomeranje na listama najbogatijih na svetu rezultat su novih 60 milijardi dolara koje je Ilon Mask, izvršni direktor kompanija Tesla i Spejs Eks pridodao svom bogatstvun i tako prestigao dosadašnjeg prvaka Džefa Bezosa.

Na svetskoj rang-listi milijardera, Ilon Mask nije samo najbogatija osoba na svetu, već njegovo bogatstvo sada vredi koliko i sve ono što poseduju Bil Gejts i Voren Bafet zajedno.

Neto bogatstvo izvršnog direktora kompanije „Tesla" i „Spejs eksa", pedesetogodišnjeg Maska, od petka ujutru iznosi 230 milijardi dolara, prema Blumbergovom indeksu milijardera.

Ilon Mask
foto: EPA / Britta Pedersen

Gejts je na četvrtom mestu sa 130 milijardi dolara, a Bafet je deseti sa 102 milijarde dolara.

I Gejts i Bafet ranije su spadali u najbogatije osobe na svetu.

Vreme procvata za Maska učinila su ga bogatijim od Džefa Bezosa krajem septembra i po prvi put povećala neto vrednost njegovog kapitala preko 200 milijardi dolara.

Džef Bezos
foto: EPA/Michael Reynolds

On inače voli da se zabavlja sa konkurencijom. Nakon što je Forbsu rekao da će Bezosu poslati srebrnu medalju pri njegovom usponu na prvo mesto, on je u ponedjeljak ispunio to obećanje odgovorivši na jedan od Bezosovih tvitova sa emotikonom srebrne medalje.

Mask je na prvo mesto došao „prešavši" generalnog direktora „Amazona" Džefa Bezosa i postao najbogatiji čovek na svetu u januaru sa neto vrednošću od 185 milijardi dolara.

Na prvom mestu prestižne liste nekoliko puta su se i smenjivali... Bezos je titulu držao od 2017. godine.

Mask je ove godine svom bogatstvu pridodao više od 60 milijardi dolara, zahvaljujući snažnim performansama Teslinih i Spejs eksovih deonica.

Bezos je dalje je druga najbogatija osoba na svetu sa 191 milijardom dolara neto vrednosti.

Kurir.rs / RTS, CNBC News, Foto: Profimedia / PATRICK PLEUL / AFP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track