Dušan Kovačević: Nema ulaska nigde ako nisi vakcinisan i zdravo, doviđenja

Kod nas treba uvesti jednu rigoroznu stvar - nema ulaska nigde ako nisi vakcinisan i zdravo, doviđenja, rekao je za portal Nova.rs dramski pisac i reditelj Dušan Kovačević.
Akademik, dramski pisac i reditelj, čiji će novi film "Nije loše biti čovek" uskoro biti premijerno prikazan, ocenio je u razgovoru za Nova.rs da se nalazimo u nekoj vrsti "mirnodopskog rata".
 
"Ne vidimo neprijatelja koji svaki dan oduzima živote. Samo u Srbiji dnevno umire 50 ljudi. To je užasno ozbiljno", kazao je Kovačević.
 
Prvi čovek Zvezdara teatra rekao je i kako iz dana u dan saznaje da su neki glumci, koji se nisu vakcinisali, oboleli od korone "i da imaju ozbiljne komplikacije".
 
"Čovek se razboli i ako se vakcinisao, ali ima simptome običnog gripa i ne ide na respirator. To je cilj", naglasio je Kovačević.
 
On je poručio i da "ovde treba uvesti jednu rigoroznu stvar - nema ulaska nigde ako nisi vakcinisan i zdravo, doviđenja!".
  • Dd

    23.10.2021 10:49
    Losa antivax logika
    Da i vakcinisani mogu preneti virus, ali ređe. Da, ako virus pređe na drugog vakcinisanog, on može da ima simptome, ali manje, i šanse za respirator su znatno smanjene. To nam je cilj. Kad si nevakcinisan svesno stavljas sebe i druge u vecu opasnost. Vakcinacijom zelimo da smanjimo dejstvo i prostranjenost virusa. Nije vakcina magicna stvar i puf virus nestane globalno u momentu. Ali isto tako od ljudi se trazi da ne veruju u magiju i podsticu neodgovornost, vec da veruju nauci i budu spremni da pomognu kako sebi tako i drugima.
  • Paraskeva

    22.10.2021 13:37
    Stanovnici Srbije antivakseri, vi brkate stvari, vas niko ne tera da se vakcinišete
    Prosto na svaka dva dana platite PCR i sve je reseno
    Sacuvacete zdravlje (koje smatrate da bi vam bilo ugroženo vakcinacijom) i pomoci materijalno zdravstveni sistem ove zemlje
  • bora

    21.10.2021 09:27
    Ono što se ne zna u Novom Sadu: Dušan Kovačević je maturirao u Novom Sadu u Gimnaziji Svetozar Marković.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija