Saradnik Nikolasa Madura izručen SAD

Alek Sab, biznismen kojeg američke vlasti traže zbog optužbi za pranje novca u ime vlade Venecuele, izručen je Sjedinjenim Američkim Državama.

Izvor: B92

Subota, 16.10.2021.

23:46

Saradnik Nikolasa Madura izručen SAD
Foto: Profimedia

Sab, koji je bio izaslanik predsednika Venecuele Nikolasa Madura, zadržan je u pritvoru na Zelenortskim Ostrvima u junu 2020. godine kada je njegov avion na kratko sleteo radi dopune goriva, penosi Rojters.

Ustavni sud ove male države u atlantskom arhipelagu presudio je u septembru nakon dugotrajne sudske bitke da bi Sab trebalo da bude izručen SAD. Američki pravosudni organi optužili su Saba da je plaćao mito kako bi iskoristio kurs dolara koji u Venecueli kontroliše država, ali i zbog navodnog organizovanja korupcijske mreže koja je njemu i Maduru omogućila da profitiraju od državnog programa za subvencionisanje prehrambenih proizvoda.

Vlada Zelenortskih Ostrva do sada nije bila dostupna za komentar, navodi Rojters.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: