AFRIKA: Policajci ukrotili Al Ahli, Piramids ozbiljno razočarao

Vreme čitanja: 3min | sub. 16.10.21. | 23:09

Evo kako su se završili neki današnji mečevi sa afričkog kontinenta

KAGERA ŠUGAR – MBEJA SITI 0:0

Izabrane vesti

(Fudbal, Tanzanija 1)

Podela plena u susretu u kojem su mreže mirovale. Teško će iko biti zadovoljan remijem. Kagera Šugar i posle tri kola nema trijumf u prvoj ligi Tanzanije (dva remija), dok je Mbeja posle pobede u prvoj rundi vezala drugi remi i teško da će ostati treća kada se kolo okonča.

AZAM – PIRAMIDS 0:0

(Fudbal, Kvalifikacije za Kup konfederacija)

Veliki je favorit Piramids u dvomeču sa Azam, ali to nije uspeo da opravda na gostovanju. Sastav iz Tanzanije, koji je u boljoj takmičarskoj formi, s ozbirom da je ranije počeo sezonu, uspeo je da iznenadi i izdrži pred naletima egipatskog tima. Gosti su minule sezone stigli do polufinala takmičenja, pa će posle večerašnjeg remija u revanšu biti apsolutni favorit. Videćemo da li Azam ima snage za još veće iznenađenje.

NKANA – ZESKO JUNAJTED 1:0

(Fudbal, Zambija 1)

Nastavlja se agonija Zeska. Prvak Zambije je posle iznenađujuće eliminacije iz kvalifikacija za Ligu šampiona pretrpeo i totalno neočekivan poraz u sedmom kolu prvenstva. Fudbaleri Nkane su susret dočekali sa dva boda i dve utakmice više od večerašnjeg rivala i sa samo bodom osvojenim u minula tri kola. Ipak, dokazali su da je Zesko u krizi, tako što su ga na svom stadionu oborili na pleća. Gol odluke pao je još u 19. minutu, postigao ga je Ngulube. Činjenica da su imali 80 i kusur minuta da izvuku nešto iz ovog meča, samo dodatno ukazuje na probleme u Zesko junajtedu.

ASEK MIMOZAS – BELUIZDAD 3:1

(Fudbal, Kvalifikacije za Ligu šampiona)

Ne ume Beluizdad sa Asekom. Sastav iz Obale Slonovače nikada nije pretrpeo poraz od Alžiraca, a iako je od petog minuta večerašnjeg susreta bio u zaostatku, uspeo je da izbegne poraz, čak i da slavi. Bušar je načeo Asek u petom minutu, ali samo je sedam minuta kasnije Konate poravnao rezultat. Sa 1:1 se otišlo na odmor, da bi posle sedam minuta igre u nastavku drugim pogotkom Konate preokrenuo rezultat. Da se Beluizdad neće lepo provesti, postalo je jasno samo 12 mminuta kasnije, kada je Poku uvećao prednost domaćina i postavio konačan rezultat.

US ŽANDERMERIJE – AL AHLI 1:1

(Fudbal, Kvalifikacije za Ligu šampiona)

Iznenađenje u Nigeriji. Fudbaleri Žandermerijea su ostali neporaženi u sudaru sa najtrofejnijim timom kontinenta. Al Ahli je ušao kao veliki favorit u poslednje kolo kvalifikacija, ali to nije uspeo da opravda na prvom koraku. Poveli su gosti iz Egipta u 19. minutu preko Malula i sa minimalnom prednošću otišli na odmor. Domaćin je do poravnanja, ispostaviće se i velikog iznenađenja došao zahvaljujuči golu iz 75. minuta.

MALIJEN – HOROJA 0:1

(Fudbal, Kvalifikacije za Ligu šampiona)

Šampion Gvineje savladao je šampiona Malija u svom prvom zvaničnom meču u sezoni. Iako su slabije uigrani od rivala i pritom su igrali na njegovom terenu, fudbaleri Horoje su izvojevali veliku pobedu. Za važan trijumf pred revanš u Gvineji postarao se Ađeji, koji je pogotkom u 56. minutu srušio Malijen i pogurao Horoju ka plasmanu u grupnu fazu Lige šampiona.


tagovi

Afrika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara