Stadion Tomas Adolfo Duko (©Reuters)
Stadion Tomas Adolfo Duko (©Reuters)

Boka ide na najprofitabilnije gostovanje: Nema kletve i paranormalnih pojava, ni poraz 27 godina

Vreme čitanja: 4min | sub. 16.10.21. | 23:07

Argentina 1: Urakan od oktobra 1994. ne uspeva da kod kuće savlada velikana sa Bombonjere, a noćas će imati još jednu priliku

Možda zvuči neverovatno, pomalo i preterujuće, ali gole činjenice to neosporno dokazuju. Stadion Tomas Adolfo Duko najprofitabilnije je gostovanje Boke Juniors u protekle gotovo tri decenije. Đenovljani će ove noći (01.15) u sklopu 16. kola argentinske Profesionalne Lige da posete Urakan na pomenutom zdanju u četvrti Parke Patrisios, koje se nalazi na nepun kilometar udaljenosti od Bokine La Bombonjere.

Iako je Urakan podigao glavu i zabeležio tri uzastopne pobede, Boka kao da je uzbuđena da će se dobro provesti u susednom kvartu, i da će nastaviti niz dobrih rezultata u borbi za plasman u Kopa Libertadores 2022. Umnogome, taj osećaj je dobro poznat Đenovljanima kada gostuju na stadionu Tomas Adolfo Duko, i ima dobre osnove, jer je to mesto gde nisu izgubili skoro 30 godina.

Izabrane vesti

01.15: (3,60) Urakan (3,00) Boka Juniors (2,25)

Poslednji put ekipa iz La Boke pala je u takozvanoj Palati još 9. oktobra 1994. U tom okršaju za format Klausura, El Globo je pobedio sa 3:1 zahvaljujući golovima Viktor Uga Delgada, Pedra Bariosa i Valtera Peljetija, dok je tada jedino Roberto Akunja pogodio za goste.

Od tog datuma Boka više nije napuštala četvrt Parke Patrisiosa praznih ruku. U pomenutom periodu Đenovljani su gostovali ukupno 13 puta, i zabeležili sedam pobeda i šest nerešenih ishoda. Poslednji trijumf ostvaren je krajem aprila ove godine, kad je bilo 2:0 golovima Franka Soldana i Gonzala Maronija.

Osim činjenice da 27 godina tim sa Bombonjere nije poražen u domu Urakana postoji još jedna statistika vođena u istom periodu, a neposredno je vezana za ovaj stadion. Tim koji trenutno vodi Sebastian Batalja gubio je utakmice na Duku, ali protiv tri različita rivala: Najpre 2:0 od Independijentea 2009, potom 4:1 od Čakarite i 2:0 od Ol Bojsa, oba poraza zabeležena su 2010. godine. Usled suspenzije, renoviranja ili nekih drugih okolnosti, pomenuti timovi su svoje domaće utakmice igrali na ovom stadionu. Dakle, nije u pitanju polje za igru, kletva ili neka druga paranormalna pojava, već čini se da je stvar u glavi i stavu igrača Urakana, kada u goste dolazi Boka. Važno je i napomenuti, da El Globo nije neki sporedni i manji klub u Ajresu. Za njega se vezuju četiri titule prvaka Argentine i jedan trofej nacionalnog Kupa, kao i nekoliko međunarodnih finala, po njih nažalost završenih bez uspeha.

------------------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih?

Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

------------------------------

Za ovu posetu u Parke Patrisiosu Sebastian Batalja će, uprkos činjenici da je Boka pobedila prošlog vikenda, da izvrši četiri promene. Tri prinudne i jednu taktičku. Među onima koji se sigurno neće naći u protokolu su Horman Kampuzano, koji je suspendovan zbog nagomilavavanja žutih kartona, zatim Edvin Kardona i Nikolas Orsini, obojica zbog kidanja butnih mišića. Sve ukazuje na to da bi Esteban Rolon, Aron Molinas i Luis Vazkez trebalo da zauzmu upražnjena mesta. Pored toga, Markos Roho je ispunio datum suspenzije za crveni karton koji je zaradio u Superklasiku protiv Rivera i vratiće se u postavu umesto Lisandra Lopeza.

U međuvremenu, Urakan u susret ulazi posle tri vezane pobede, i čak počinje da razmišlja o eventualnom plasmanu u Kopa Sudamerikanu, tako da kormilar Frank Kudelka ne bi trebalo da previše menja tim koji je doneo bodove sa prethodnog gostovanja u Santjago del Esteru. Jedina nedoumica koju je ostavio trener, a koji je već isključio mogućnost povratka Klaudija Jakoba na ovaj meč, odnosi se na mogući ulazak Enrikea Triverija umesto Matijasa Kokara. Velika su očekivanja u El Globu s obzirom na ono što dolazi i mogućnost da Urakanovi navijači ponovo mogu da dođu na stadion. Pored toga što im najpre dolazi Boka, tokom nedelje im sledi poseta Banfildu, a zatim u nedelju 24. oktobra i jedan od najvećih gradskih klasika sa San Lorencom.

Urakan će posle 27 godina pokušati da pobedi Boku kod kuće, pored toga, Đenovljane nije, generalno gledano, uspeo da pobedi još od povratka u Primeru. Poslednji put to se dogodilo u Kupu Argentine 2014. godine, na neutralnom terenu u San Huanu, kada ga je takođe predvodio Kudelka. Bilo je 2:0, a golove su postigli Ramon Abila i Federiko Mansineli.

ARGENTINA 1 – 16. KOLA

Petak

Godoj Kruz - Sentral Kordoba 0:0

Rosario Sentral - Patronato 3:2 (1:1)

/Ruben 4, Fereira 85, Vekio 90 - Sosa 44, 77/

Rasing - Platense 0:1 (0:0)

/Lamberti 68/

Subota

Defensa i Hustisija - Estudijantes 2:1 (1:0)

/Merentijel 22, Bou 71 - Del Prete 51/

Velez - Arsenal Sarandi 0:0

Sarmijento - Union /u toku/

Himnasija La Plata - Njuels /u toku/

Lanus - Banfild /u toku/

Nedelja

01.15: (3,60) Urakan (3,00) Boka Juniors (2,25)

20.45: (2,85) Atletiko Tukuman (3,00) Argentinos Juniors (2,70)

20.45: (2,95) Kolon Taljeres (3,00) Kordoba (2,60)

23.00: (4,80) Aldosivi (3,45) Independijente (1,80)

Ponedeljak

01.15: (1,35) River Plejt (4,90) San Lorenco (9,50)

***kvote su podložne promenama

Piše: Đorđe RADONJIĆ


tagovi

Argentina 1UrakanBoka juniors

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara