Dragan Ćeran (©AFP)
Dragan Ćeran (©AFP)

AZIJA: Het-trik najboljeg strelca uzbekistanske lige - Dragana Ćerana, težak poraz za Lalatovića

Vreme čitanja: 3min | sub. 16.10.21. | 22:15

Evo pregleda najzanimljivijih mečeva sa azijskog kontinenta

JOKOHAMA MARINOS - SAPORO 2:1

Izabrane vesti

(Fudbal, Japan 1)

Zadržali su Marinosi makar u teoriji šanse za titulu, posle preokreta i pobede nad Saporom u 32. kolu Džej lige. Gosti su poveli preko Suge u 24. minutu i vodili sve do poslednjih trenutaka. Igrao se 84. minut kada je Sugimoto poravnao rezultat, a samo četiri minuta kasnije ga Maeda preokrenuo i obezbedio tri boda Jokohami. Domaćin je prišao vodećem Kavasakiju na devet bodova, i stekao gotovo nedostižnih 15 bodova prednosti u odnosu na četvrtoplasiranu Nagoju, što znači da je na korak od plasmana u kvalifikacije za Ligu šampiona. Od titule Marinosi nisu odustali, ali se ipak čini da je sve gotovo.

SUPHANBURI - PATUM JUNAJTED 0:2

(Fudbal, Tajland 1)

Ušao je Patum kao blagi favorit u ovoj susret, a to je opravdao za samo 15 minuta igre u drugom delu. Posle prvog poluvremena bez golova, za manje od 120 sekundi gosti su poveli preko Šarenratanapiroma. Samo 15 minuta kasnije Verašart duplira prednost Patum junajteda i trasira put ka trijumfu - četvrtom u sezoni. Suphanburi je posle trećeg poraza, sa sedam bodova (šest manje od današnjeg rivala) u opasnoj zoni.

PAHTAKOR - KIZILKUM 4:2

(Fudbal, Uzbekistan 1)

Het-trik najboljeg strelca uzbekistanske Superlige, sjajnog Dragana Ćerana. Srpski napadač je sa tri gola trasirao put ka pobedi najboljeg tima u zemlji i učvrstio se na vrhu liste strelaca. Ukupno ih je postigao 14. Kizilkim se dobro držao, ali nije imao rešenja za iskusnog Srbina. Domaćin je poveo autogolom Nestorova, ali samo 10 minuta je gostima trebalo da izjednače. U 38. minutu se Ćeran upisuje sa kreča i vraća prednot Pahtakoru, da bi Bajdulaev u finišu prvog dela izjednačio. Posle 16 minuta u drugom delu ponovo Ćeran stupa na scenu i novim pogotkom sa kreča vraća prednost domaćinu. Pobedu overava samo pet minuta kasnije trećim golom na utakmici.

BAJANGKARA - PERSIB 0:2

(Fudbal, Indonezija 1)

Lider indonežanske lige pretrpeo je prvi poraz u sezoni. Posle pet trijumfa i remija, na pleća ga je oborio Persib - tim koji još nije izgubio u prvenstvu (tri pobede i četiri remija). Bajangkara je u većem delu susreta bila i bolji rival, ali nije uspela da svoje prilike pretvori u golove. Zato su gosti bili prilično ubojiti. Golovima Harjadija u 18. i Valijana u prvom minutu nadoknade prvog poluvremena, Persib je stekao lepu prednost, koju je do kraja uspeo da sačuva. Domaćin je imao priliku da se vrati i unese neizvesnost u završnicu, ali nije uspeo da realizuje penal u 82. minutu.

AL BATIN - AL ŠABAB 0:3

(Fudbal, Saudijska Arabija 1)

Ne cvetaju ruže ekipi Nenada Lalatovića na startu sezone u Saudijskoj Arabiji. Al Batin je prilično ubedljivo poražen kod kuće od Al Šababa, te posle osam odigranih mečeva sa šest bodova sedi na pretposlednjem mestu na tabeli. Gosti su pet minuta stekli dva gola prednost. Poveli preko Karvalja u 24. minutu, da bi Bahebri duplirao prednost na asistenciju Evera Banege. Strelac prvog pogotka našao se u ulozi asistenta sredinom drugog poluvremena, kada je bivši napadač Votforda i Mančester junajteda Odion Igalo postavio konačan rezultat.

KATAR SC - UM SALAL 2:2

(Fudbal, Katar 1)

Dva totalno različita poluvremena u Dohi. Domaćin je u finišu prvog dela stekao dva gola prednost i činilo se da je na dobrom putu da dođe do pobede. Golove su postigli Sorija u 43. i Resan u 45. minutu. Ipak, Isael je golom posle 22 minuta igre u nastavku najavio povratak Um Salala. Bio je Katar u podređenom položaju i u nastavku susreta, da bi u 89. minutu ispustio pobedu. Gostima bod donosi Husein, na asistenciju Brimila.


tagovi

AzijaDragan ĆeranNenad Lalatović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara