U nedelju lokalni izbori u Severnoj Makedoniji

U Severnoj Makedoniji sutra se održava prvi krug lokalnih izbora koji se smatraju testom podrške vladajućim socijaldemokratama premijera Zorana Zaeva.

Izvor: Tanjug

Subota, 16.10.2021.

22:39

U nedelju lokalni izbori u Severnoj Makedoniji
Ilustracija: Deposit photos/Alexandra_Strekoza

Ankete javnog mnjenja ukazuju da će se voditi tesna trka između kandidata Socijaldemokratske unije Makedonija (SDSM) i njenih partnera i opozicione konzervativne VMRO-DPMNE.

Glasa se za čelnike 80 opština i Grada Skoplje. Birališta se otvaraju u sedam sati ujutru a zatvaraju u 19.00. Za funkciju gradonačelnika bori se 299 kandidata, a podneto je i 576 odborničkih lista, prenosi MIA.

Svoje kandidate imaju koalicije, političke partije, a veliki je broj i nezavisnih kandidata.

Ukoliko u prvom krugu glasanja za izbor gradonačelnika opština odnosno grada Skoplja niko od kandidata ne dobije dovoljan broj glasova, drugi krug održaće se za 14 dana.

Pravo glasa ima više od 1,8 miliona građana koji će glasati na preko 3.400 izbornih mesta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: