Grigor Dimitrov (©AFP)
Grigor Dimitrov (©AFP)

Vreme čuda u Indijan Velsu: Četvorica polufinalista, a niko iz Top 20

Vreme čitanja: 2min | sub. 16.10.21. | 13:58

Bugarski teniser Grigor Dimitrov eliminisao Medvedeva i Hurkača, a večerašnji rival u polufinalu mu je Britanac Kameron Nori. U drugom paru se sastaju Fric i Basilašvili

Vreme čuda u kalifornijskoj pustinji. Ko bi rekao da će u polufinalu mastersa u Indijna Velsu da igraju Grigor Dimitrov, Kameron Nori, Nikoloz Basilašvili i Tejlor Heri Fric? Sva četvorica nisu u prvih 20 na ATP listi. Najbolje plasiran je Nori na 26. mestu.

Padali su redom u turniru iz serije 1.000 Danil Medvedev, Aleksandar Zverev i Stefanos Cicipas. Šansu da se posle četiri godine dokopa prve titule ima Grigor Dimitrov. Bugarski teniser je trijumfom protiv drugog tenisera planete Danila Medvedeva u trećem kolu zadržao Novaka Đokovića na teniskom tronu, a dobio je i favorizovanog Poljaka Herberta Hrukača u četvrtfinalu.

Izabrane vesti

22.35: (1,85) Nori - Dimitrov (1,85)

Iskusni teniser ima osam osvojenih turnira, ali je poslednji bio davne 2017. godine. U karijeri ima pehar sa mastersa, i to u Sinsinatiju 2017. godine. Ta sezona mu je bila najbolja u karijeri, kada je bio treći na ATP listi, a osim turnira u Ohaju trofeje je podizao i u Nitu, Sofiji i Brizbejnu.

Godinama je u padu, ali sada je formi u finišu sezone. Njegov rival u večerašnjem prvom polufinalnom meču (22.35) biće Kameron Nori. Ova dvojica tenisera su jedini meč odigrali u ove godne u drugom kolu mastersu u Majamiju. Bolji je bio Britanac sa 7:5, 7:5, za dva sata igre.

23.55: (1,55) Firc – Basilašvili (2,29)

U drugom polufinalnom meču, sastaju se Fric i Basilišvili (23.55), tenisri koji su u četvrtinalima napravili velika iznenađenje, savladavši Aleksandra Zvereva, odnosno Stefanosa Cicipasa. Skor u pobedama je 2:1 u korist Amerikanca. Sredinom marta u Dubaiju su odmerili poslednji put snage, a Fric je pobedio Gruzina sa 2:1 u setovima. Amerikancu je ovo prvo polufinale u karijeri ne ovako velikom tuniru iz masters serije.

------------------------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

INDIJAN VELS – POLUFINALE

Subota

22.35: (1,85) Nori - Dimitrov (1,85)

23.55: (1,55) Firc – Basilašvili (2,29)

***kvote su podložne promenama


tagovi

Grigor DimitrovTenisIndijan VelsATP Indijan VelsKameron NoriTejlor Fric

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara